Torbjørn Lien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Torbjørn Lien
Født15. august 1968 (50 år)
Mosjøen
Beskjeftigelse Tegneserieskaper
Nasjonalitet Norge

Torbjørn Lien (født 15. august 1968 i Mosjøen) er en norsk tegneserieskaper som er mest kjent for serien Kollektivet. Han debuterte som serietegner i skoleaviser i hjembyen Mosjøen i Nordland. Lokalavisa Helgeland Arbeiderblad publiserte i 1984 serien Orion, og etter det fikk han publisert serier hovedsakelig i blader som KOnK og Kraftig Kost. På 90-tallet skrev og utviklet han et av de aller første norske rollespillene på markedet, kalt Imperium 3000. Lien står også bak den litterære fanzineserien Ácin Dambágin

Kollektivet startet Lien å utvikle på slutten av 1990-tallet, og som ble første gang publisert i 2000. Han står også bak bl.a. en vitseserie basert på bibelvers kalt Mannakorn, en serie om en følsom barbar kalt Ahar og en serie kalt I heisen. Alle disse tre sistnevnte har vært publisert i månedsbladet Kollektivet. Ved siden av å være serietegner jobbet han som lærer ved animasjonsstudietHøgskulen i Volda fra 1998 til 2010. Han har laget noen animerte kortfilmer som har blitt vist på TV og festivaler i inn- og utland.

Torbjørn Lien har vært hovedgjest på Raptus - Bergen Internasjonale tegneseriefestival[1] hvor han har holdt foredrag om serien Kollektivet.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]