Torbjørn Lien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Torbjørn Lien
Født15. aug. 1968[1]Rediger på Wikidata (54 år)
MosjøenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Tegneserieskaper, tegneserietegnerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Torbjørn Lien (født 15. august 1968 i Mosjøen) er en norsk tegneserieskaper som er mest kjent for serien Kollektivet. Han debuterte som serietegner i skoleaviser i hjembyen Mosjøen i Nordland. Lokalavisa Helgeland Arbeiderblad publiserte i 1984 serien Orion, og etter det fikk han publisert serier hovedsakelig i blader som KOnK og Kraftig Kost. På 90-tallet skrev og utviklet han et av de aller første norske rollespillene på markedet, kalt Imperium 3000. Lien står også bak den litterære fanzineserien Ácin Dambágin

Kollektivet startet Lien å utvikle på slutten av 1990-tallet, og som ble første gang publisert i 2000. Han står også bak bl.a. en vitseserie basert på bibelvers kalt Mannakorn, en serie om en følsom barbar kalt Ahar og en serie kalt I heisen. Alle disse tre sistnevnte har vært publisert i månedsbladet Kollektivet.

Sommeren 2022 utgav han sin første tegneserieroman, Interitum, på eget forlag.[1]

Ved siden av å være serietegner jobbet han som lærer ved animasjonsstudietHøgskulen i Volda fra 1998 til 2010. Han har laget noen animerte kortfilmer som har blitt vist på TV og festivaler i inn- og utland.

Torbjørn Lien har flere ganger vært hovedgjest på Raptus - Bergen Internasjonale tegneseriefestival[2] hvor han har holdt foredrag om serien Kollektivet.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lambiek Comiclopedia, Lambiek Comiclopedia artist ID l/lien_torbjorn, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gjesteliste Raptus - Bergen Internasjonale tegneseriefestival

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]