Idun Baltzersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Idun Baltzersen
Født10. sep. 1987Rediger på Wikidata (36 år)
BeskjeftigelseGrafiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Idun Baltzersen (født 10. september 1987) er en norsk billedkunstner. Hun er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen samt på Konstfack i Stockholm. Baltzersen arbeider med tegning og grafikk, og fikk mye oppmerksomhet for sin avgangsutstilling i Stockholm, der hun i store formater avbildet tenåringsjenter med et tilbaketrukket kroppsspråk.[1] Hun går tilbake i et kunsthistorisk arkiv av figurfremstillinger og ser på hvordan ulike kjønnsperspektiver i de ulike epokene har vært med på å bestemme måten man fremstilte en kropp. Baltzersen er kjent for sine monumentale vegginstallasjoner av grafikk og trykkplater, samt sine håndlagde kunstnerbøker.

Baltzersen har blant annet deltatt i kollektivutstillinger på Moderna Museet i Malmø, Galleri Magnus Karlsson i Stockholm, Uppsala Konstmuseum og Kunstnerforbundet, og har hatt separatutstilling på RAM galleri. I 2014 mottok hun både stipend fra den svenske Stiftelsen Anna Lisa Thomson till minne[2] og Getfotsstipendium[1], og i 2015 ble hun tildelt det svenske Fredrik Roos Stipendium.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Getfotsstipendium 2014». grafiknytt.se. Grafiknytt. Besøkt 8. november 2016. 
  2. ^ «Pressmeddelande: Årets Anna-Lisa Thomsonstipendiater är utsedda». Uppsala Konstmuseum. 24. november 2014. Besøkt 8. november 2016. 
  3. ^ «Fredrik Roos Stipendium 2015 tilldelas Martha Ossowska Persson, Ida Persson och Idun Baltzersen». Moderna Museet i Malmö (svensk). 27. mars 2015. Besøkt 8. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]