Idrettsparken (Mandal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
«Idrettsparken» omdirigeres hit. For andre idrettsparker, se «Idrettsparken (andre betydninger)»
Idrettsparken
AdresseNeseveien 67, 4514 Mandal
BrukereMandalskameratene (fotball)
UnderlagNaturgress
Kapasitet4500
Idrettsbanen på Vestnes er hjemmearena for Mandalskameratene. Banen har sittetribune, friidrettsbane og et godt sandfylt naturgress.

Idrettsparken er et kommunalt idrettsanlegg på Vestnes i Mandal. Idrettsplassen ble innviet i 1950 det ble lagt ned mye dugnadarbeid i følge boka "Våre 50 år Mandal 1921 - 1971" utgitt av Mandal kommune.Hovedbanen har naturgress med løpebaner rundt og tribunekapasitet på 1 500 sitteplasser samt 3 000 ståplasser. Banen blir brukt av fotballklubben Mandalskameratene (MK) og tidligere av andre fotballklubber blant annet FK Adler (1979/80-1996), Håland Ballklubb (flere år) og bedriftsfotballen i Mandal (flere år).

Banene brukes av lag og spillere i forskjellige aldersgrupper, alle lag i Mandalsområdet kan søke om få bruke banene til organisert trening.MK sitt seniorlag prioriteres selvsagt høyest i forhold til kamp og treningstider.

Uorganisert trening/spill og lek er tillatt, banene er åpne for alle når det ikke foregår organisert aktivitet. Banemesteren kan likevel stenge banen ved vedlikehold og ekstremvær.

Banene er åpne for spill fra våren til sen høst.

Tilskuerrekorden på 5 920 og ble satt i lokalderbyet mellom MK mot Start den 16. mai 2001. Til den kampen var det for øvrig også leid inn provisoriske tribuneseksjoner for å kunne få plass til flere mennesker. Ved siden av hovedbanen i gress finnes to gressbaner, to kunstgressbaner (en bane mest for uorganisert trening) og en ballbinge med kunstgress, med tilhørende garderobeanlegg (flere). Det er også 4 tennisbaner her.

Det er planlagt og bygge nye tennisbaner.

Gressbanene i Mandal blir tidlige spilleklare på våren og sesongen er lang for gressbanene, flere fotballklubber fra andre steder i Norge har feriert i Mandal og trent på gressbanene.

Mandal er den sydligste byen i Norge og det ville være svært trist dersom ikke gressbanene kan bevares. I Mandal er forholdene for naturgress meget bra, beliggenheten til banene/anlegget er meget bra med mye sol og kort avstand til Furulunden og byen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]