Idrettsparken (Mandal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Idrettsparken» omdirigeres hit. For andre idrettsparker, se «Idrettsparken (andre betydninger)»
Idrettsparken
Vestnes stadion.JPG
Idrettsbanen på Vestnes er hjemmearena for Mandalskameratene. Banen har sittetribune, friidrettsbane og sandfylt naturgress.
AdresseNeseveien 67, 4514 Mandal
Land NorgeRediger på Wikidata
Eier Mandal Kommune
DriftMandal Kommune
BrukereMandalskameratene
UnderlagNaturgress og kunstgress, kunstdekke på løpebane, tennisbaner, grus og asfaltdekke
Kapasitet4500
Historiske data
Åpnetca. 1950

Idrettsparken
58°01′44″N 7°25′56″Ø

Idrettsparken er et kommunalt idrettsanlegg på Vestnes i Mandal. Idrettsplassen ble innviet i 1950 etter dugnadsarbeid.[1] Hovedbanen har naturgress med løpebaner rundt og tribunekapasitet på 1 500 sitteplasser samt 3 000 ståplasser. Banen blir brukt av fotballklubben Mandalskameratene og tidligere av andre fotballklubber, blant annet FK Adler og Håland Ballklubb.

Banene brukes av lag og spillere i forskjellige aldersgrupper, alle lag i Mandalsområdet kan søke om få bruke banene til organisert trening.

Uorganisert trening/spill og lek er tillatt, banene er åpne for alle når det ikke foregår organisert aktivitet. Banemesteren kan likevel stenge banen ved vedlikehold og ekstremvær.

Tilskuerrekorden på 5 920 ble satt i lokalderbyet mellom MK og Start den 16. mai 2001. Til den kampen var det også leid inn provisoriske tribuneseksjoner for å kunne få plass til flere mennesker.

Ved siden av hovedbanen i gress finnes en ekstra gressbane i full størrelse, tre kunstgressbaner og en ballbinge med kunstgress , to av de i full størrelse, en kunstgressbane i ca halv størrelse og en liten ballbinge.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Arne Haugland: 'Våre 50 år Mandal 1921 - 1971, Mandal kommune 1971, side 100.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]