Idrettslaget Fjell-Kameraterne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Klubblogo

Idrettslaget Fjell-Kameraterne er et tradisjonsrikt fleridrettslag fra Bergen. Klubben ble stiftet 6. juli 1919 av medlemmer fra Skansens Bataljon. Per 2010 har klubben aktive avdelinger for fotball, bordtennis og innebandy.

Bordtennis[rediger | rediger kilde]

Fjell-Kameraterne har en aktiv bordtennisavdeling. Avdelingen har en lang tradisjon for å arrangere store mesterskap i samarbeid med Sportsklubben Heros.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Fotballavdelingen i Fjell-Kameraterne har lange og stolte tradisjoner, om enn ikke de siste par tiårene. I løpet av 2010-sesongen trakk klubbens A-lag seg fra seriespill i 6. divisjon i Hordaland Fotballkrets. Sesongen 2010 hadde avdelingen også oldboyslag og veteranlag, samt et lag i 7er-serien.

Innebandy[rediger | rediger kilde]

Fjell-Kameraterne har hatt en aktiv innebandygruppe siden seint høsten 2003. Før dette hadde spillere fra klubbens bordtennisavdeling hatt jevnlige treninger med innebandy i flere år, men 19. desember denne vinteren bestemte en håndfull spillere seg for å iverksette drømmen om en ny avdeling i klubben. Den nye gruppen deltok i seriespill for første gang sesongen 2003/2004, og med helt ferske spillere ble det et tøft møte med de mer etablerte klubbene i kretsen. Dette satte ikke en stopper for den nystartede gruppen, og allerede i klubbens andre sesong var det nok spillere til to lag i seriespill. Siden oppstarten har gruppen jobbet langsiktig, og det har etter hvert gjort klubben til den største i Bergen og i Hordaland. Siden 2007 har klubben vært sterkt representert i kretsstyret i Hordaland, og har også engasjert seg i idrettens utvikling på nasjonalt nivå. Siden 2010 har klubben vært den største i Hordaland, og hadde per 31.12 2010 106 medlemmer. 31.12 2015 hadde klubben 323 medlemmer, og var med det den 5. største innebandygruppen i landet.

Sesongen 2016/2017 har klubben seks lag i seriespill, fire herrelag og to damelag (ett i samarbeid med Haukeland Sykehus Idrettslag). I tillegg deltar klubben i turneringer for barn og unge arrangert av Hordaland Bandykrets. Klubben har sitt nedslagsfelt i Fyllingsdalen og på Laksevåg. Siden våren 2010 har Fjell Innebandy hatt en egen gruppe for funksjonshemmede. Fjell-Kameraterne innebandy har et sterkt engasjement for å bidra til at alle som ønsker å spille innebandy i Bergen har et tilbud som passer for dem.

Våren 2010 ble Fjell utpekt til EMBLA-klubb av Norges Bandyforbund, noe som innebærer en ekstra satsing på innebandy for jenter.

Sommeren 2016 ble tidligere landslagstrener for det nederlandske damelandslaget, Tim Hidskes, engasjert som A-lagstrener for herrene. Dette har ført til en økt interesser rundt klubbens representasjonslag.

Hytter[rediger | rediger kilde]

IL Fjell-Kameraterne eier to hytter, Byfjellshytten på Fløien og Fjelltun på Kvamskogen. Byfjellshytten er stort sett åpen hver søndag, mens Fjelltun er mye utleid til bedrifter og skoleklasser, i tillegg til å være flittig brukt av klubbens medlemmer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]