I Helvetes Forgård

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
I Helvetes forgård.
orig. In Hell
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår2003
Prod.landUSA
Lengde98 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRingo Lam
ProdusentDanny Lerner
ManusforfatterEric James Virgets
MusikkAlexander Bubenheim
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jean-Claude Van Damme
Lawrence Taylor
Marnie Alton
Annen informasjon
Prod.selskapMillennium Media
DistributørSony Pictures Home Entertainment
Premiere25. november 2003
Eksterne lenker

I Helvetes Forgård eller In Hell er en amerikansk actionfilm fra 2003 regissert av Ringo Lam.

Hovedrollene spilles av Jean-Claude Van Damme, med Lawrence Taylor, Marnie Alton, Malakai Davidson og Billy Rieck. Det er det tredje og siste samarbeidet mellom Jean-Claude Van Damme, og Hong Kongs filmregissør Ringo Lam.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Kyle LeBlanc er en amerikaner som arbeider i Magnitogorsk, Russland. Når han hører sin kone bli angrepet over telefonen, skynder Kyle seg hjem. Men han er for sent ute til å redde henne. Sergio Kovic, mannen som voldtok og myrdet hans kone, bestikker en dommer under rettssaken og blir funnet uskyldig på grunn av mangel på bevis. Rasende over denne urettferdigheten stjeler Kyle en pistol og skyter Sergio flere ganger i full offentlighet. For dette dømmes han til livsvarig fengsel, uten mulighet for prøveløslatelse.

Kort tid etter at han ankommer fengselet, blir Kyle slått ned av en vakt, fordi han ikke ønsker å gi fra seg gifteringen sin. Samme kveld blir han vitne til at en annen amerikaner, en 21 år gammel innsatt ved navn Billy Cooper, blir ført til en annen celle av vaktene for å bli voldtatt av en fange - et medlem av den russiske mafiaen, Andrei. Neste morgen blir en forslått og traumatisert Billy ført til en sykestue av vaktene. Kyle havner snart i slagsmål mot Andrei, og blir plassert i isolasjon. I ensomhet forsøker Kyle å begå selvmord, men dette mislykkes. Til slutt blir han overført til en celle sammen med en annen fange, innsatt nummer 451, en afroamerikaner med rykte på seg for å ha drept sine tidligere celle-kamerater. Den sadistiske sjefen for vakt-styrken (spilt av Carlos Gómez) trór at denne fangen kommer til å gjøre det samme mot Kyle. Men over tid begynner de to fangene å stole på hverandre.

Kyle møter snart Billy Cooper igjen, som forklarer at han soner en dom på atten måneder etter å ha kjørt bil i beruset tilstand, og krasjet inn i en restaurant. Kyle møter også Malakai, en annen innsatt som sitter i en rullestol. Han oppdager snart hvordan den russiske mafiaens har en allianse med vaktene i fengselet. Den korrupte Hruschov, som kontrollerer hele fengselet, forårsaker ofte ulike konflikter mellom alle de forskjellige rivaliserende gjengene blant de innsatte.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]