Hurricane Neddy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simpsons-episode
«Hurricane Neddy»
Episode nummer 161
Sesong 8
Produksjonskode 4F07
Originalt vist 29. desember 1996
Vist i Norge {{{norge}}}
Tavlespøk«I will not burp in class»
Regissør Bob Anderson
Manusforfatter Steve Young
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 8
# Tittel
1 «Treehouse of Horror VII»
2 «You Only Move Twice»
3 «The Homer They Fall»
4 «Burns, Baby Burns»
5 «Bart After Dark»
6 «A Milhouse Divided»
7 «Lisa's Date with Density»
8 «Hurricane Neddy»
9 «El Viaje Misterioso de Nuestro Jomer (The Mysterious Voyage of Homer)»
10 «The Springfield Files»
11 «The Twisted World of Marge Simpson»
12 «Mountain of Madness»
13 «Simpsoncalifragilisticexpiala(Annoyed Grunt)cious»
14 «The Itchy & Scratchy & Poochie Show»
15 «Homer's Phobia»
16 «Brother from Another Series»
17 «My Sister, My Sitter»
18 «Homer vs. The Eighteenth Amendment»
19 «Grade School Confidential»
20 «The Canine Mutiny»
21 «The Old Man and the Lisa»
22 «In Marge We Trust»
23 «Homer's Enemy»
24 «The Simpsons Spin-Off Showcase»
25 «The Secret War of Lisa Simpson»

Hurricane Neddy er den åttende episoden i sesong åtte av TV-serien The Simpsons. Episoden er en parodi på filmen Twister. Ned Flanders' hus blir ødelagt av en tornado, og de andre innbyggerne i Springfield må bygge nytt hus som viser seg å bli en katastrofe.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Når et uvær nærmer seg Springfield, blir butikken Kwik-E-Mart tømt av innbyggere i panikk. Etter stormen går Simpsons-familien opp fra en kjeller, og oppdager at hjemmet deres er nærmest uskadd. Men naboen deres, Ned Flanders, sitt hjem ble fullstendig ødelagt. Dette tvinger familien Flandern til å søke ly i kirke-kjelleren. Ned Flanders blir ytterligere motløs når han oppdager at virksomheten hans, The Leftorium, ble plyndret etter stormen. Forferdet spør han pastor Timothy Lovejoy om Gud forsøker å straffe ham på samme måte som Gud gjorde mot Job fra Bibelen, til tross for Neds strenge overholdelse av hans religion.

Men dagen etter blir familien Flandern overrasket med et helt nytt hjem, som flere av innbyggerne i Springfield har samarbeidet om å bygge. Men når Homer Simpsons lener seg mot inngangsdøren, kollapser hele det nye huset. I tillegg blir Neds briller ødelagt, og raseriet hans koker endelig over. Han klarer ikke å roe seg ned, og begynner å skrike om alle byens feil og innbyggernes mangler - etter å ha holdt inne om alt dette i veldig mange år. Deretter reiser Flanders frivillig til et psykiatrisk sykehus, hvor han får besøk av hans tidligere psykiater, Dr. Foster. Doktoren husker fremdeles Neds barndom som et ukontrollerbart barn, oppvokst hos to beatnik-foreldre.

Det viser seg snart at Ned aldri har klart å uttrykke sine egentlige følelser, før alle problemene han led på grunn av stormen fikk ham til å bryte ut i undertrykt raseri. Ned innrømmer at han virkelig hater to ting i livet: postkontoret, og foreldrene sine. Dr. Foster erklærer etter hvert at Ned er helt kurert, og slipper Ned løs fra mentalsykehuset. Rett utenfor sykehuset blir Ned møtt av alle de andre innbyggerne fra Springfield. Ned lover å fortelle folk når de fornærmer ham, i stedet for å kvele sitt eget raseri som han tidligere gjorde i mange år. Men Ned legger også til at han kommer til å kjøre dem ned med bilen hans, hvis de andre innbyggerne presser ham alt for langt. Homer Simpsons forteller Ned at han må være sprø, og de begynner å le begge to.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]