Hundeparken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hundeparken er et online chat-spill for ungdom fra 13 år og oppover. De aller fleste brukerne som spiller til daglig er fra 15 år og oppover.[trenger referanse] Hundeparken 2 har vært åpen siden 2009.[trenger referanse] Spillet drives av frivillige og engasjerte Hundeparken-brukere, og eies av Iria, Ellie og Køter K.[trenger referanse] Hundeparken 2 stengte ned 16. mai 2020.[trenger referanse] Hundeparken 3 åpnet fredag den 13. november 2020.[trenger referanse]

Hundeparken[rediger | rediger kilde]

I hovedsak går spillet ut at man har sin egen lille pixel-hund som kan chatte online med venner, samle karmapoeng ved å lære evner, grave kjøttben (Hundeparkens valuta) i jorden (spille minigames) og delta på konkurranser i parken eller på forumet, som arrangeres av parkens moderatorer eller brukere.[1]

Hundeparken er aktiv på Facebook,[2] Instagram[3] og Twitter.[4]

Rang[rediger | rediger kilde]

For å stige i rang skal man svare riktig på spørsmål på VisdomsBerget (VB), som fungerer som en quiz. Et riktig svar gir levelpoeng. Det koster 15 karmapoeng å besøke VisdomsBerget, og man kan tjene 50 karmapoeng om dagen.

Når man stiger i rang, får man flere evner og funksjoner til rådighet (som for eksempel evnen til å svømme).

Rang i Hundeparken (laveste øverst, høyeste nederst):
Rang Levelpoint krævet Evner Tegn
Valp 0-2 levelpoeng Ingen
Sledehund 3-81 levelpoeng Parre, ri,
spørre om venn
Sporhund 82-179 levelpoeng Skite og tisse
Vannhund 180-349 levelpoeng Svømme
Romhund 350-656 levelpoeng Warpe
(skifte rom hurtig)
Gjøglerhund 657-1352 levelpoeng Forkledning
Ninjahund
(Den hemmelige rang)
1353 eller flere levelpoeng Ninja-warp
(teleport)

Tidligere versjoner[rediger | rediger kilde]

Hundeparken var et online-spill i Norge som ble stengt januar i 2011, Sverige (stengt 20. januar 2008) og Danmark (stengt 14. desember 2012). Spillet ble utviklet av det danske firmaet shockwaved.

Hundeparken er gitt ut til brukerne, og kjøres ikke lengre av NRK og DR. Hundeparken ble flyttet til en ny server i Paris 14. desember 2012.

Hundeparken vant i 2004 en europeisk pris, Prix Italia, i den 56. internasjonale konkurransen for radio-, TV- og webproduksjoner i den sicilianske byen Catania. DR Ung fikk prisen for Hundeparken i kategorien «digital kommunikasjon» og ble fremhevet for «sitt gode eksempel, og for hvordan de digitale mediers fulle potensial utnyttes når de unge leker, utforsker og eksperimenterer med sosial interaksjon.»

Moderatorene[rediger | rediger kilde]

Moderatorer i parken passer på at reglene blir fulgt. De kan straffe hunder som ikke har fulgt reglene. Dette gjør de ved å sparke den (det kommer en mekanisk sko opp fra bakken, som sparker hunden ut fra parken). Da blir den sperret ute en stund. Hvor lenge bestemmer moderatoren som sparker, og etter hvor grovt regelbruddet er.

Moderatorene har enkelte kjennetegn for å gjøre dem lette å kjenne igjen. Mesteparten har en såkalt betafarge, som lyser opp skyggen på hunden slik at de blir enklere å få øye på. De har også hatter som kun moderatorer har.

Administrator[rediger | rediger kilde]

Administrator (admin) var tidligere ansatt av samfunnet som eier hundeparken (drevet av frivillige). Nå eier administratorene parken, og er ikke lenger ansatt av et «høyere styre».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «1.000.000 virtuelle hunde bjæffer og leger i cyberspace» (dansk). Danmarks Radio. 18. april 2007. Arkivert fra originalen 22. mars 2021. Besøkt 27. august 2021. 
  2. ^ «Hundeparken». www.facebook.com. Besøkt 22. april 2018. 
  3. ^ «Hundeparken (@hundeparkendk) • Instagram-bilder og -videoer». www.instagram.com. Besøkt 22. april 2018. 
  4. ^ «Hundeparken (@HPOffisiell) | Twitter». twitter.com (norsk). Besøkt 22. april 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]