House of European History

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
House of European History
Etablert2014
Åpnet6. mai 2017
Kart
House of European History
50°50′24″N 4°22′44″Ø
Adresserue Bélliard, Parco Leopoldo, Belliardstraat 135
Nettstedhttps://historia-europa.ep.eu, https://historia-europa.ep.eu/nl

House of European History i Brussel åpnet i 2017 som en kulturinstitusjon og et utstillingssenter med Europas historie som tema. Museet ligger sentralt i Brussel. Museet er etablert etter initiativ fra Europaparlamentet. Hovedtema er Europas historie og europeisk integrasjon. Museet har en permanent utstilling, midlertidige utstillinger og ulike vandreutstillinger. Museets samlinger består av gjenstander og dokumenter fra Europas historie, utdanningsprogrammer, kulturbegiveheter og publikasjoner.

Lokalitet[rediger | rediger kilde]

Eastman bygningen,[1] opprinnelig oppført som tannlegeklinikk, har sitt navn etter George Eastman, den amerikanske filantropen og oppfinneren av Kodak kameraet. Hans generøse gave finansierte opprettelsen av tannklinikker i New York, London, Rome, Paris, Brussel og Stockholm, for å tilby gratis tannpleie til barn.

I 1933 engasjerte Eastman stiftelsen den sveitsiske arkitekten Michel Polak til å tegne den nye bygningen; han var kjent for sin Art Deco stil og spesielt for sitt berømteRésidence Palace i Brussel. I barnas venterom er det en serie med veggmalerier av maleren Camille Barthélémy med La Fontaine’s fabler som motiv.

I Leopoldparken ligger det en rekke historiske bygninger, noen av dem er vernet. Men Eastman bygningen er ikke formelt vernet. I 1980 var tannlegeklinikken nedlagt og bygningen var tatt i bruk som kontorer for EUs institusjoner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]