House of European History

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
House of European History
House of European History, Brussels (sept. 2019).jpg
Etablert2014

House of European History
50°50′24″N 4°22′44″Ø
Adresserue Bélliard, Parco Leopoldo, Belliardstraat 135

House of European History i Brussel skal etter planene åpnes i 2017 som en kulturinstitusjon og et utstillingssenter med Europas historie som tema. Museet skal ligge sentralt i Brussel. Museet er etablert etter initiativ fra Europaparlamentet. Hovedtema er Europas historie og europeisk integrasjon. Museet skal ha en permanent utstilling, midlertidige utstillinger og lage vandreutstillinger. Museets samlinger vil bestå av gjenstander og dokumenter fra Europas historie, utdanningsprogrammer, kulturbegiveheter og publikasjoner.

Lokalitet[rediger | rediger kilde]

Eastman bygningen,[1] opprinnelig oppført som tannlegeklinikk, har sitt navn etter George Eastman, den amerikanske filantropen og oppfinneren av Kodak kameraet. Hans generøse gave finansierte opprettelsen av tannklinikker i New York, London, Rome, Paris, Brussel og Stockholm, for å tilby gratis tannpleie til barn.

I 1933 engasjerte Eastman stiftelsen den sveitsiske arkitekten Michel Polak til å tegne den nye bygningen; han var kjent for sin Art Deco stil og spesielt for sitt berømteRésidence Palace i Brussel. I barnas venterom er det en serie med veggmalerier av maleren Camille Barthélémy med La Fontaine’s fabler som motiv.

I Leopoldparken ligger det en rekke historiske bygninger, noen av dem er vernet. Men Eastman bygningen er ikke formelt vernet. I 1980 var tannlegeklinikken nedlagt og bygningen var tatt i bruk som kontorer for EUs institusjoner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]