Hossain Mohammad Ershad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hossain Mohammad Ershad
Hussain Muhammad Ershad.jpg
Født 1. februar 1930
Koch Bihar
Utdannet ved University of Dhaka
Parti Jatiya Party
Nasjonalitet Bangladesh

Hossain Mohammad Ershad (født 1. februar 1930 i Rangpur, Bangladesh) er en bangladeshisk politiker som tidligere var sjef over Hærstaben i Bangladesh Army. Hossain Ershad ble valgt inn som president i Bangladesh i 1986, og satt som president frem til 1991.

Til tross for alle de etiske dilemmaer og all korrupsjon som foregikk rundt ham så har Hussain Muhammad Ershad klart å etterlate seg en arv av utvikling innen bangladeshisk infrastruktur, sosio-økonomisk vekst og han har brakt en viss grad stabilitet til forsvaret til Bangladesh.

Den tidligere hærsjefen og presidenten, generalløytnant Hussain Muhammed Ershad er i dag stortingsrepresentant og leder Jatiya Party – det nest største politiske partiet i Bangladesh. Etter mordet på den tidligere presidenten Ziaur Rahman som skjedde den 30. mai 1981, forble Ershad lojale mot regjeringen og hsn beordret hæren til å undertrykke forsøket på statskupp.

Han gav fra seg makten til Justisdepartementet og den neste presidenten Shahabuddin Ahmed som klarte å danne et akseptabelt nøytral midlertidig regjering. Dette var et trekk som var gjort for aller første gang i landets historie. Shahabuddin plasserte umiddelbart Hussain Ershad i fengselet. Men denne handlingen ble erklært ulovlig av landets høyesterett en tid senere.