Hossain Mohammad Ershad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hossain Mohammad Ershad
Hussain Muhammad Ershad.jpg
Født1. februar 1930 (89 år)
Koch Bihar
Ektefelle Rowshan Ershad
Utdannet ved University of Dhaka
Beskjeftigelse Politiker, militær offiser
Parti Jatiya Party
Nasjonalitet Bangladesh, Britisk India, Pakistan

Hossain Mohammad Ershad (født 1. februar 1930 i Rangpur, Bangladesh) er en bangladeshisk politiker som tidligere var sjef over Hærstaben i Bangladesh Army. Hossain Ershad ble valgt inn som president i Bangladesh i 1986, og satt som president frem til 1991.

Til tross for alle de etiske dilemmaer og all korrupsjon som foregikk rundt ham så har Hussain Muhammad Ershad klart å etterlate seg en arv av utvikling innen bangladeshisk infrastruktur, sosio-økonomisk vekst og han har brakt en viss grad stabilitet til forsvaret til Bangladesh.

Den tidligere hærsjefen og presidenten, generalløytnant Hussain Muhammed Ershad er i dag stortingsrepresentant og leder Jatiya Party – det nest største politiske partiet i Bangladesh. Etter mordet på den tidligere presidenten Ziaur Rahman som skjedde den 30. mai 1981, forble Ershad lojale mot regjeringen og hsn beordret hæren til å undertrykke forsøket på statskupp.

Han gav fra seg makten til Justisdepartementet og den neste presidenten Shahabuddin Ahmed som klarte å danne et akseptabelt nøytral midlertidig regjering. Dette var et trekk som var gjort for aller første gang i landets historie. Shahabuddin plasserte umiddelbart Hussain Ershad i fengselet. Men denne handlingen ble erklært ulovlig av landets høyesterett en tid senere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]