Hornslet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hornslet
Rosenholm sydost.jpg
LandDanmark Danmark
RegionRegion Midtjylland
KommuneSyddjurs kommune
Befolkning5 743 (2018[1])
Høyde o.h.28 meter
Posisjonskart
Hornslet ligger i Danmark
Hornslet
Hornslet (Danmark)
Map
Hornslet
56°18′54″N 10°19′09″Ø

Hornslet ligger i Østjylland og er et tettsted med 5 743 innbyggere (2018) i det vestlige Djursland. Den ligger ca. 25 kilometer nordøst for storbyen Århus og er en slags drabantby til denne. Hornslet ligger i Syddjurs kommune, som hører til Region Midtjylland.

I byen finnes blant annet en folkeskole, Hornslet skole, Hornslet stasjon, en svømmehall, kino, bibliotek, sportsfasiliteter og Hornslet kirke.

Umiddelbart utenfor byen ligger Rosenholm slott, som tilhører familien Rosenkrantz. Slottet er i nyere tid best kjent for å ha laget fasiliteter til Danmarks Radios julekalender Jul på Slottet fra 1986.

Hornslet var den største byen i den tidligere Rosenholm kommune. I forbindelse med kommunalreformen i 2007 ble kommunen slått sammen med blant annet nabokommunen Rønde til den nåværende Syddjurs kommune.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BY1: Folketal 1. januar efter byområder, landdistrikter, alder og køn» (dansk). Danmarks Statistik: Statistikbanken. Besøkt 24. oktober 2018. 
Flag of Denmark.svgDenne danmarkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.