Hogsnes oppvekstsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hogsnes skole
LandNorge
Typebarneskole
Grunnlagt1989
Nedlagt2013
Region/fylkeVestfold
KommuneTønsberg
StedVear
AdresseLarveveien 31
RektorSteinar Lie
Klasser7
Elever129
Ansatte20
Nettstedhttp://skole.tonsberg.kommune.no/hogsnes/
Beliggenhet
Kart
Hogsnes oppvekstsenter
59°16′00″N 10°21′24″Ø

Hogsnes oppvekstsenter består av Hogsnes skole og Hogsnes barnehage, og befinner seg imellom Bjelland og Hogsnesåsen ved Vear utenfor Tønsberg i Vestfold fylke. Barnehagen ble åpnet i 1987, Skolen ble åpnet i 1989, og de ble slått sammen 1. august 2006.

Barnehagen[rediger | rediger kilde]

Hogsnes barnehage åpnet i 1987, og ligger som nærmeste nabo til tidligere Hogsnes skole. Barnehagen jobber etter inspirasjon fra Reggio Emilia, og sentrale arbeidsmetoder er pedagogisk dokumentasjon og utforskende kommunikasjon. Barnehagen har en åpen struktur og har funksjonsrom. Barnehagens åpningstid er kl 07.15 – 16.30. Den er stengt for sommerferie i ukene 28- 29- 30.

Avdelinger og gruppesammensetninger[rediger | rediger kilde]

Hogsnes barnehage er en treavdelings-barnehage med 45 plasser for barn i alderen 0 – 6 år.

Barnehagen er partnerbarnehage tilknyttet Høgskolen i Vestfold, og tar i mot lærlinger til Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Skolen[rediger | rediger kilde]

Skolen ble bestemt nedlagt i 2012, etter et omstridt vedtak i Tønsberg bystyre. 21 av 39 representanter stemte for nedlegging. Elevene ble overført til Sem skole.

Bygningsmassen står igjen, og består av 4 bygninger, hvor den største inneholder en gymnastikksal, skolekjøkken, skolefritidsordning (SFO) og sløydsal. Gymnastikksal og SFO-base fungerer også som nærmiljøets grendehus med flere aktiviteter på fritiden. Gymnastikksalen har én scene.

Elevene ved Hogsnes skole disponerte store uteområder med lekeapparater, ballbinge, fotball- og håndballbane. Byggene har skogen som sin nærmeste nabo, og mange av aktivitetene ved skolen foregikk nettopp i naturen.

Skolen hadde i løpet av årene fått en del tradisjoner, som samlinger hver fjerde uke, 17. mai-arrangement, julegrantenning med mer.

Elevene på Hogsnes skole kom hovedsakelig fra Bjelland og Hogsnes samt Smørberg som ligger i skolens nærmiljø. Etter 7. klasse gikk elevene videre til ungdomstrinnet på Sem skole.

I 2021 skal bystyret behandle et forslag om å rehabilitere skolen til bruk for Hogsnes barnehage. Dette har blitt fremmet blant annet som følge av økende innflytting, spesielt da de nye boligområdene Firingen og Bekkeløkka.