Hoffkonserten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hoffkonserten
orig. Das Hofkonzert
Generell informasjon
Utgivelsesår1936
Prod.landTyskland Tyskland
Lengde85 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegiDetlef Sierck
MusikkEdmund Nick
Ferenc Vecsey
SjeffotografFranz Weihmayr
KlippErich Kobler
Eksterne lenker

Hoffkonserten[1], (originaltittel: Das Hofkonzert) er en tysk historisk romantisk komedie fra 1936 regissert av Douglas Sirk, kreditert som Ditlef Sierck.

Handling[rediger | rediger kilde]

I et lite fyrstedømme kalt Immendingen i Tyskland i 1847 står en årlig konsert ved palasset i fare for å bli avlyst, fordi hoff-sangerinne Tamara Pinelli har mistet stemmen på grunn av et knust hjerte. Prinsen sender bud til München etter en kjent sanger ved navn Belotti, for å erstatte Pinelli. Samtidig ankommer den unge Christine Holm til fyrstedømmet. Hennes mor er nylig død, og hun leter etter faren sin - som møtte moren mange år tidligere i Immendingern. Ved grensen møter Christine en grensevakt, løytnant Walter von Arnegg - som umiddelbart blir forelsket i henne. Når Christine blir beskyldt for å være en prostituert, forsvarer Walter henne og later som han er hennes forlovede for å beskytte hennes ære. Walter og Christine blir etter hvert forelsket.

Christine har tatt med seg et dikt til Immendingen, som moren hennes alltid hadde med seg som det eneste minnet etter Christines far. Christine sporer diktets opprinnelse til en fattig dikter som heter Knips. Christine besøker Knips i leiligheten sin og forteller ham om letingen. Knips forteller Christine at moren en gang var sanger ved det kongelige hoffet. Han vet at faren til Christine var en høytstående mann fra det kongelige hoffet. Før Christine kan undersøke nærmere, blir hun utvist fra fyrstedømmet av statsråd von Arnegg, som vil avslutte sønnens forhold til henne.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]