Hennika Skjønberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hennika Skjønberg
Født1949Rediger på Wikidata
Far Pål SkjønbergRediger på Wikidata
Mor Elisabeth BangRediger på Wikidata
Søsken Siv SkjønbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Henny Kristin «Hennika» Skjønberg (født 8. juli 1949) er en norsk skuespiller.

Hun gikk ut fra Statens Teaterskole i 1972. Mens hun ennå studerte spilte hun Julie i Riksteatrets Romeo og Julie (med Kai Remlov som Romeo). Etter uteksaminering ble hun engasjert ved det nyetablerte Teatret Vårt i Molde.

Høsten 1973 gjestet hun som Hedvig i Riksteatret oppsetning av Vildanden, og hun debuterte på Nationaltheatret våren 1974. Her vekslet hun mellom roller i teatrets oppsøkende virksomhet og store oppsetninger på Hovedscenen. 19781980 var hun engasjert ved Den Nationale Scene, hvor hun fikk roller som Gretchen i Faust og Laura i Glassmenasjeriet. Ved Nationaltheatret har hun siden tolket en rekke større og mindre roller hos klassiske dramatikere, men også deltatt i mange barneforestillinger som Reisen til julestjernen og Brødrene Løvehjerte. Fra midten av 1990-tallet har hun tatt på seg få større oppdrag, men hun spilte Pauls kone i oppsetningen Festen i 2003.

Skjønberg har ikke opptrådt mye på film, men spilte Eline i Fru Inger til Østråt, som hadde premiere i 1975.

Hun er datter av skuespillerparet Pål Skjønberg og Elisabeth Bang, søster av Siv Skjønberg og niese av Espen Skjønberg. Hun er oppkalt etter sin farmor, skuespillerinnen Henny Skjønberg, som også kalte seg Hennika.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]