Henk Steeman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Henk Steeman
Født15. januar 1894
Rotterdam
Død16. februar 1979 (85 år)
Haag
Beskjeftigelse Fotballspiller
NasjonalitetKongeriket Nederlandene

Hermanus Hendrikus «Henk» Steeman (født 15. januar 1894 i Rotterdam, død 16. februar 1979 i Haag) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Steeman var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen til Spania med 1-3 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

Steeman spilte 13 landskamper for Nederland mellom 1919 to 1925.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]