Helsesekretærforbundet i Delta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Helsesekretærforbundet i Delta, inntil 2016 Norsk Helsesekretærforbund (NHSF), er en partipolitisk uavhengig yrkesorganisasjon som arbeider for å fremme helsesekretærenes interesser overfor Helse- og omsorgsdepartementet, og bidra til en positiv utvikling i sosial- og helsesektoren til beste for både pasienter, pårørende, arbeidsgivere og arbeidstakere. Forbundet er engasjert i arbeidet for at det ansettes personell med riktig fagkompetanse i forhold til arbeidsoppgaver, og er en pådriver for kvalitetssikring av helsesekretærens tjenester.

Helsesekretærforbundet i Deltas overordnede målsetting er å ivareta medlemmenes yrkes- og utdanningsmessige interesser, øke og bedre anseelse og yrkesfaglige standard samt lønns- og arbeidsvilkår.

Forbundet er tilsluttet arbeidstakerorganisasjonen Delta som igjen er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som arbeider med å ivareta lønns- og arbeidsvilkår i offentlig og privat sektor.

Yrkesorganisasjonen ble stiftet 7. juni, 1968, har ca 4 630 medlemmer, og gir ut medlemsbladet Helsesekretæren. Helsesekretæren er det eneste fagbladet for helsesekretærer og andre som arbeider innen medisinsk kontortjeneste. Leder i forbundet er Gro Bengtson.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]