Helge Fjeld

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Helge Fjeld
Født2. februar 1964
Død5. juli 2017 (53 år)
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge
Sportfotball
Klubb(er)Stabæk Fotball, Ørn-Horten

Helge Fjeld (født 2. februar 1964, død 5. juli 2017) var en tidligere fotballkeeper for blant annet Ørn-Horten og Stabæk. Han er den spilleren som har spilt nest flest kamper for Ørn-Horten, 367 ganger har han spilt i den brune drakten.

Han ble kåret til æresborger av Horten etter at han i 2001 scoret seiersmålet mot Vålerenga på overtid.[1] Ørn-Horten måtte slå Vålerenga, og Mandalskameratene (MK) måtte tape i Mandal. Vålerenga ledet 2-1, men rett før tilleggstid reduserte Ørn til 2-2, og fire minutter på overtid headet Fjeld inn 3-2 målet som sørget for at Ørn holdt plassen.

Fjeld døde sommeren 2017 etter en lang kamp mot kreften. Han var Ørn-Hortens keepertrener frem til kun et par uker før sin død, og forblir en klubblegende i Ørn-Horten. Det deles årlig ut en minnepris til en ung Ørn-keeper som har imponert og vist gode holdninger og ferdigheter.[2]

Kampen[rediger | rediger kilde]

Ørn lå under 2-1 rett før slutt, og det meste av håp var ute. Så kom 2-2-utlikningen på overtid, og håpet om en seier ble igjen vekket til live. Alle «de brune» presset på, og skapte mulighet etter mulighet i Lystlunden før endelig det avgjørende innkastet kom. Lasse Jørn Fredriksen tok et langt innkast, nærmere 5 minutter på overtid, som keeperkjempen Fjeld headet inn i mål.

Så kom meldingen fra Mandal om at «MK» hadde tapt, og Ørn-Horten beholdt plassen i 1. divisjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Wegard Bakkehaug (31. mai 2017). «Følte seg som Solskjær og ble æresborger av Horten». NRK Sport. Besøkt 1. januar 2019. 
  2. ^ Aleksander Limkjær (6. juli 2017). «Helge Fjeld var Ørn». Gjengangeren. Besøkt 1. januar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]