Helena Norberg-Hodge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Helena Norberg-Hodge
Helena Norberg-Hodge, 2015 (cropped).jpg
Født1. februar 1946 (73 år)
Sverige
Utdannet ved Massachusetts Institute of Technology
Beskjeftigelse Filmregissør, skribent, miljøverner
Nasjonalitet Sverige, Storbritannia
Utmerkelser Right Livelihood Award (1986)

Helena Norberg-Hodge (født februar 1946 i Sverige) er en svensk analytiker og forfatter som studerer virkningen som den globale økonomien har på kulturer og landbruk over hele verden. Hun er produsent og med-regissør av den 68 minutter lange prisbelønte dokumentaren The Economics of Happiness som ble publisert i 2011, og er grunnlegger og direktør for International Society for Ecology and Culture (ISEC).

Norberg-Hodge ble utdannet både i Sverige, Tyskland, Østerrike, England og USA. Hun spesialiserte seg i lingvistikk, inkludert studier på doktorgradsnivå ved Universitetet i London og Massachusetts Institute of Technology. Norberg-Hodge snakker syv språk flytende. Hun har bodd i flere land og studert utallige kulturer med varierende grad av industrialisering, noe som ga henne et unikt internasjonalt perspektiv.

Hun grunnla International Society for Ecology and Culture (ISEC), der hun er direktør. ISEC er basert i USA og Storbritannia, med datterselskap i Sverige, Tyskland, Australia og Ladakh, og har som oppgave å undersøke de årsakene til verdens sosiale og miljømessige kriser, samt fremme en mer bærekraftig utvikling i hele verden. Virksomheten inkluderer The Economics of Happiness, The Ladakh Project og lokale matprogrammer. Norberg-Hodge underviser regelmessig ved Schumacher College i England.

I 1986 var Norberg-Hodge mottaker av Right Livelihood Award, for sitt arbeid. I 1993 ble hun kåret til en av verdens ti mest interessante miljøvernere av Earth Journal. Hennes arbeider har vært gjenstand for mer enn 250 artikler i over et dusin land.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]