Heien (Bergen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 60°24′28,508″N 5°19′43,907″Ø

Se pekerside for flere forekomster av Heien.

Heien (1–31, 2–26)[1] er en gate/vei beliggende i Sandviken like nordøst for Bergen sentrum i Bergenhus bydel, den er delt inn i Heien og Øvre Heien.

Til denne veien ligger en avdeling av Krohnengen skole for 1-4 klasse, Eventyrskogen, og dessuten mange ulike boliger (mest to-mannsboliger, eneboliger og leiligheter. Her ligger også Heien Hønseri med økologisk eggproduksjon fra rasehøns.

Beliggenhet[rediger | rediger kilde]

Heien ligger vest for Christinegården og øst for Formannsvei. Øvre Heien ligger ved siden av Christinegården. Cirka 30 minutter å gå til Bergen sentrum. Heien bofellesskap holder til i Heien 31 og tilhører botjeneste for utviklingshemmede i Bergenhus bydel. Gaten ligger idyllisk til med kort vei til fjells og til sentrum. Det ligger landlig til litt pga. gården Christinegården og Hammermarken med lysthuset Mon Plaisir (fransk). Det er kort vei til Fjellveien og Stoltzekleiven. Nærbutikken er Mulen mat (nedlagt november 2015), men mange går i ICA Nær Sandviken (Byttet til Coop Extra) og.

Historie og gårdsdrift[rediger | rediger kilde]

Heien tilhørte for veldig mange år siden den store gården Christinegården som veien over, som også tilhørte gården, er oppkalt etter.

Referanser[rediger | rediger kilde]