Heidi Skjerve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Heidi Skjerve
I 2017
Foto: Tore Sætre
Født24. juli 1979[1][2]Rediger på Wikidata (44 år)
Rennebu
Beskjeftigelse
Utdannet vedNTNU
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerJazz
Nettstedhttp://www.heidiskjerve.com

Heidi Skjerve (født 24. juli 1979 i Rennebu) er en norsk jazzmusiker (vokalist) og komponist, utdannet i jazz og musikkteknologi ved Jazzlinja (NTNU) (1998–2002) med studieopphold ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hun er ansatt som universitetslektor ved Institutt for musikk (NTNU).[3] Hun har medvirket i Trondheim Voices i flere år, såvel som vært solist i Trondheim Jazzorkester og Luftforsvarets Musikkorps. Skjerve har utgitt to album med prosjektet "Jazz frå skogom", der hun presenterer tradisjonsmusikk fra Trøndelag i samspill med John Pål Inderberg, Vigleik Storaas og Trygve Waldemar Fiske.

Hun har også utgitt to album med egne låter med sin kvintett bestående av Espen Reinertsen saksofon, Erlend Slettevoll piano, Rune Nergaard bass og Gard Nilssen trommer.

Hun har vært solist med en rekke kor og storband, bl.a. i Duke Ellingtons Sacred Concert. Hun har også medvirket på The Source of Christmas (2002), sang med folkemusikktrioen Flukt med Sturla Eide og Øyvind Farmen, samt S. Møller Storband, Lina Langendorf kvartett og var aktiv i det internasjonale improvisasjons-ensemblet «Northern Alliance» (2001-2003).

Hun mottok Geir Digernes minnepris (2008).

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Album

Deltar på

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1782929-Heidi-Skjerve[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1782929, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Alle ansatte ved Institutt for musikk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]