Heidelberg (Victoria)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Heidelberg
LandAustralia Australia
DelstatVictoria Victoria
StorbyområdeMelbourne
LokalstyrerCity of Banyule
Areal2,7 km²
Befolkning5 249 (2006)
Bef.tetthet1 944,1 innb./km²
Høyde over havet39 meter

Typisk privathus i Heidelberg.

Heidelberg er en bydel i Melbourne i Australia. Den ligger 12 km nordøst for Melbourne sentrum og ligger i lokalstyret City of Banyule. Ved folketellingen i 2006 hadde Heidelberg 5249 innbyggere.

Byen er oppkalt etter Heidelberg i Tyskland.

Heidelberg grenser i nord Rosanna og Viewbank, i øst til Bulleen, i sør til Eaglemont og Ivanhoe og i vest til Heidelberg Heights.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Landområdene i Heidelberg ble solgt av kronen på auksjon i 1838. Det var en av de første områdene i Melbourne som ble solgt etter at området som i dag er sentrum av Melbourne ble auksjonert bort i 1837. I 1840 ble byen Warrangal målt opp, navnet er et aboriginsk ord som betyr ørnerede. Kort etter ble navnet byttet til Heidelberg av en av agentene.

Da området ble bosatt var det kun en sti til Melbourne via North Fitzroy. Derfor ble det etablert en veiforrening i 1841 som skulle opparbeide vei til Heidelberg. Området ble et yndet mål for utflukter blant Melbournes innbyggere.

I løpet av 1880-årene tiltrakk området seg en god del kunstnere på grunn av lav husleie som følge av mangelen på kollektivtransport til Melbourne. Disse kunstnere etablerte det som senere har blitt kjent som Heidelbergskolen i australsk kunst.

Transport[rediger | rediger kilde]

Heidelberg domineres av biltrafikk og har kun en jernbanestasjon, Heidelberg jernbanestasjon som ligger på Hurstbridgelinjen.