Heather Monro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heather Monro
Født4. sep. 1971Rediger på Wikidata (52 år)
BeskjeftigelseOrienteringsløper Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
SportOrientering
Klubb(er)Storbritannias flagg South London Orienteers
Norges flagg Halden SK
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Storbritannia Storbritannias flagg
Orientering
Seiere sammenlagt i Verdenscupen: 0
(én tredjeplass))
Verdenscupseiere, enkeltløp: 0
(3 pallplasseringer)
Verdensmesterskap
Bronse2005 Japans flagg Aichi Sprint
Europamesterskap
Bronse2000 Ukrainas flagg Truskavets Stafett

Heather Monro (født 4. september 1971) er en britisk tidligere orienteringsløper. Monro har representert orienteringsklubbene Halden SK og South London Orienteers.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Monro debuterte i VM i orientering i 1993. Hennes eneste medalje i VM-sammenheng tok hun da hun ble nummer tre på sprinten under VM i japanske Aichi i 2005. Dette var Storbritannias andre medalje tatt av en kvinne i et verdensmesterskap i orientering.

Fra EM-sammenheng har Monro bronse på stafett fra ukrainske Truskavets i 2000. Hun løp siste etappe på det britiske laget som ellers bestod av Jenny James og Yvette Baker. Individuelt har hun fjerdeplass fra sprinten i ungarske Sümeg som sin bestenotering. Hun ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 2000. Totalt tok hun 3 pallplasseringer i verdenscupen. I 2003 vant hun den prestisjetunge femdagerskonkurransen O-ringen sammenlagt.

Sammen med sin norske klubb, Halden SK, var hun med å ta tre pallplasseringer i orienteringsverdens største klubbstafett, Venla. Med Monro på laget ble Halden nummer to i 1996 og nummer tre både i 2002 og i 2004.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]