Hawkeye (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hawkeye
Generell informasjon
Sjanger
Prod.landUSA
Episoder6
Lengde40–62 minutter min. (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påMarvel Comics
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)Jonathan Igla
Prod.leder
Tittelmusikk
Musikk
Foto
Prod.selskapMarvel Studios
Sending
Periode24. november 2021 (2021-11-24)22. desember 2021 (2021-12-22)
TV-kanalDisney+
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Hawkeye er en amerikansk TV-miniserie som hadde premiere i 2021. Serien ble skapt av Jonathan Igla for strømmetjenesten Disney+, og bygger på Marvel Comics tegneseriene om Clint Barton, bedre kjent som superhelten «Hawkeye». Det er den femte TV-serien i Marvel Cinematic Universe (MCU) og handlinga i serien finner sted etter hendelsene i filmen Avengers: Endgame (2019).

Jonathan Igla var hovedforfatter for prosjektet. Jeremy Renner gjentar rollen sin som Clint Barton fra Marvel-filmene, sammen med Hailee Steinfeld i rollen som Kate Bishop. Filmingen av serien begynte i desember 2020, og den var ferdig innspilt i april 2021. Det ble senere også gjort opptak i Atlanta, Georgia.

De to første episodene hadde premiere den 24. november 2021; serien består av totalt seks episoder, og den siste episoden ble gjort tilgjengelig til 22. desember 2021. Serien er en del av den fjerde fasen til MCU.[klargjør] Serien fikk positive anmeldelser, der kritikere særlig ga ros til seriens actionscener og hovedskuespillernes kjemi. Per februar 2022 holder Disney-konsernet på å lage spin-off-serie kalt Echo, med fokus på rollefiguren Maya Lopez (superhelten «Echo») som ble introdusert i Hawkeye-serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ett år etter hendelsene i Avengers: Endgame (2019), må Clint Barton samarbeide med Kate Bishop for å bekjempe fiender fra den tiden han tilbragte som Ronin[klargjør], for å rekke tilbake til familien sin innen julaften.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]