Hans Olav Brenner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Hans Olav Brenner
Hans Olav Brenner 2014-05-08 001.jpg
Født20. juli 1978 (39 år)
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Kanonprisen for beste birolle (2011)

Hans Olav Brenner (født 20. juli 1978) er norsk programleder, kulturjournalist og skuespiller.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Hans Olav Brenner kommer fra Landåsbygda i Søndre Land. Han begynte å studere statsvitenskap i Trondheim og tok grunnfag der og mellomfag i Oslo. Deretter begynte han på religionshistorie og tok grunnfag og mellomfag i dette faget. Han har begynt på mastergrad, men etter hvert tok medierelatert arbeid mesteparten av tiden. Han begynte i Radio Nova, og fikk deretter en stilling i P2 før han så fikk jobben som programleder i TV-programmet Store studio. Han har siden blant annet arbeidet med Bokprogrammet og poesiprogrammet Diktafon. Høsten 2011 hadde han premiere med programmet Brenner - historier fra vårt land hvor han intervjuer norske kjendiser og personligheter mens han kjører rundt i en Volvo Amazon fra 1966.[1][2] Det er per april 2014 laget fem sesonger med totalt 28 episoder av serien. Serien ble kåret til beste magasin- eller livsstilsprogram under Gullruten 2013.

I 2011 utga Hans Olav Brenner boka Om å skrive der han samtaler med flere av Norges fremste forfattere om skrivehåndverket. Samme år spillefilmdebuterte han som Thomas i Joachim Triers Oslo, 31. august. Brenner har også vært sivilarbeider i Norges Røde Kors i Oslo. I den tiden var han engasjert i Studentteateret og var med på å sette opp Gilgamesj der.

Brenner er gift med forlagsredaktøren Nina Méd[3] i Gyldendals barnebokavdeling. De har to sønner.[3]

Utmerkelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

For sin innsats som programleder for Bokprogrammet fikk Hans Olav Brenner Gullruten 2008 i klassen beste mannlige programleder. I 2009 fikk han Arne Hestenes’ journalistpris. Han har også fått flere priser som skuespiller i Oslo, 31. august. Han dessuten blitt nominert til beste mannlige programleder under Gullruten tre ganger (2012, 2013 og 2014) for Brenner - historier fra vårt land.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]