Hans Olav Brenner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hans Olav Brenner
Hans Olav Brenner 2014-05-08 001.jpg
Født20. juli 1978[1]Rediger på Wikidata (42 år)
Søndre LandRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kanonprisen for beste birolle (2011)Rediger på Wikidata

Hans Olav Brenner (født 20. juli 1978) er norsk programleder, kulturjournalist og skuespiller.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Hans Olav Brenner kommer fra Landåsbygda i Søndre Land. Han begynte å studere statsvitenskap i Trondheim og tok grunnfag der og mellomfag i Oslo. Deretter begynte han på religionshistorie og tok grunnfag og mellomfag i dette faget. Han har begynt på mastergrad, men etter hvert tok medierelatert arbeid mesteparten av tiden. Han begynte i Radio Nova, og fikk deretter en stilling i P2 før han så fikk jobben som programleder i TV-programmet Store studio. Han har siden blant annet arbeidet med Bokprogrammet og poesiprogrammet Diktafon. Høsten 2011 hadde han premiere med programmet Brenner - historier fra vårt land hvor han intervjuer norske kjendiser og personligheter mens han kjører rundt i en Volvo Amazon fra 1966.[2][3] Det var per april 2014 laget fem sesonger med totalt 28 episoder av serien. Serien ble kåret til beste magasin- eller livsstilsprogram under Gullruten 2013.[trenger referanse]

I 2011 utga Hans Olav Brenner boka Om å skrive der han samtaler med flere norske forfattere om skrivehåndverket. Samme år spillefilmdebuterte han som Thomas i Joachim Triers Oslo, 31. august. Brenner har også vært sivilarbeider i Norges Røde Kors i Oslo. I den tiden var han engasjert i Studentteateret og var med på å sette opp Gilgamesj der.

Brenner er gift med forlagsredaktøren Nina Méd[4] i Gyldendals barnebokavdeling. De har to sønner.[4]

Utmerkelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

For sin innsats som programleder for Bokprogrammet fikk Hans Olav Brenner Gullruten 2008 i klassen beste mannlige programleder. I 2009 fikk han Arne Hestenes’ journalistpris. Han har også fått flere priser som skuespiller i Oslo, 31. august. Han dessuten blitt nominert til beste mannlige programleder under Gullruten tre ganger (2012, 2013 og 2014) for Brenner - historier fra vårt land.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]