Hans K. Stenøien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hans K. Stenøien
Født1968Rediger på Wikidata
Meråker
Beskjeftigelse
Embete
Akademisk gradPh.d. (1999)
NasjonalitetNorge

Hans Kristen Stenøien (født 1968, Meråker) er en norsk biolog. Han er professor i biosystematikk ved NTNU Vitenskapsmuseet, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Han er ansatt som direktør for Vitenskapsmuseet for perioden 2021–2025.[1]

Stenøien har vitenskapelige arbeider innen evolusjonsbiologi på ulike modellorganismer, først og fremst torvmoser (Sphagnum). Han arbeider hovedsakelig med spørsmål knyttet til hvilke prosesser som ligger til grunn for biologisk mangfold som vi observerer i dag. Stenøien er faggruppeleder for Systematikk og Evolusjonsgruppa på NTNU Vitenskapsmuseet, og har bidratt med kronikker og annet mediestoff i norske og utenlandske medier. Han er medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskap.

Han har komponert musikk blant annet i bandene Epinastic Movements og Gravity Pulls, såvel som i andre sammenhenger (f.eks. barneboken Kurtby). I 2015 ga han ut albumet Tonight We Bloom sammen med bandet Sugarfoot.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Opheim, Aagot (20. januar 2021). «(+) NTNU har fått åtte nye sjefer i dag». adressa.no. Besøkt 27. januar 2021.  Bak «betalingsmur»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]