Hamilton (Bermuda)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hamilton
Front Street, Hamilton, Bermuda.jpg

Kart over Hamilton

LandStorbritannia Storbritannia
Oversjøisk territoriumBermuda Bermuda
StatusBy (city) og hovedstad
Grunnlagt1793
TidssoneUTC-04:00
Areal0,7 km²
Befolkning969 (2000)
Bef.tetthet1 384,29 innb./km²
Høyde o.h.18 meter
Nettsidewww.cityofhamilton.bm/

Hamilton
32°17′51″N 64°48′05″V

En gate i Hamilton

Hamilton er hovedstadenBermuda. Det finnes også et distrikt med det samme navnet. Byen ligger ikke i dette distriktet, men i Pembroke Parish. Byen er oppkalt til ære for Bermudas første guvernør, Sir Henry Hamilton.

Til tross for at byen er den administrative hovedstaden på Bermuda er den fastboende befolkningen offisielt kun 969 mennesker, selv om noen anslår den til rundt 1500.

Arkitekturen i Hamilton er meget spesiell, man skulle nesten tro husene var laget av papp og alle hus er i forskjellige farger.

Hamilton er et flott sted for myntsamlere. Hos de forskjellige gullsmedene er det sjeldne mynter.

Grunnet et liberalt skatteregime er Hamilton hovedsete for en rekke internasjonale shipping- og offshore-selskaper, bl.a. norsk-eide Frontline, Golden Ocean Group og Seadrill (som alle eies og kontrolleres av John Fredriksen).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Flag GB template.gifDenne Storbritannias geografi-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
LocationAmericas.pngDenne amerikarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.