Ha ha he he ho (De gærne har'e godt)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Ha ha he he ho (De gærne har'e godt)»
AlbumHa ha he he ho! (De gærne har'e godt)
Artist, bandPrima Vera
Utgitt18. oktober 1982
Innspiltseptember 1982
Sjangerpop, humor
Lengde2.41
Låtskriver(e)Prima Vera
Produsent(er)Jahn Teigen

«Ha ha he he ho (De gærne har'e godt)» er tittelkuttet på et musikkalbum med humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt 18. oktober 1982. Sangen ble innspilt 6.-11. september 1982 i Arne Bendiksens Studio[1].[1] Musikerne på dette sporet var Geir Holmsen (bass), Marius Müller (gitar), Magne Lunde (trommer), Geir Langslet (synth), Jahn Teigen (synth og flygel).[2]

Tekstens jeg heter Åge Fatte som er lei av den forutsigbare A4-tilværelsen og følgelig rømmer fra alt i livet og danser på diskotek om natta i stedet, mens han blant annet må gjemme seg bort fra politi, psykologer og skattemyndigheter.

Jahn Teigen synger og har med seg Tom Mathisen på kor i tittelsekvensen. Siden han fikk teksten av Herodes Falsk i siste liten rett før sangpålegg, ble en av setningene litt utydelig siden han ikke fikk den ordentlig innøvd.[3] Etter 0:31 sekunder synger han: «Han fant fram tvangstrøya, sa at du må sperres inn.»

En musikkvideo av låta ble inkludert på VHS kassetten De Gærne Har'e Godt. I likhet med forsiden av albumomslaget, har Teigen sporadisk på seg klovnedrakt/sminke i videoen, mens Falsk har en gul lekeand på hodet samt at ansiktet hans er kraftig teipet over.

SitatDen hollandske «Gale Ski» på besøk i Norge med sin sang om Åge Fatte.Sitat
– Kommentar til «Ha ha he he ho (De gærne har'e godt» på albumomslaget.

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]


Felles for disse sistnevnte utgivelsene, er at tittelen enten har blitt forkortet til «De gærne har'e godt» eller «De gærne har det godt».

Sol Heilo sang denne i Hver gang vi møtes på TV2 i 2019.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera – album informasjon
  2. ^ Ha ha he he ho! (De gærne har'e godt) – albumomslag informasjon
  3. ^ Samtale mellom Jahn Teigen og fans på premierefesten til Prima Vera (a)live 26. september 2000