Håkon Samuelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Håkon Samuelsen
Født7. aug. 1981[1]Rediger på Wikidata (42 år)
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserHedmark fylkeskommunes kulturpris (2006)
Hedmarksprisen (2003)
Musikalsk karriere
InstrumentCello

Håkon Samuelsen (født 7. august 1981) er en tidligere norsk cellist.

Han er fra 2022 konsertprodusent ved Den Norske Opera & Ballett.

Fra 2018 til 2022 har han jobbet som prosjektleder i Talent Norge. Sommeren 2022 var han programprodusent i Oslo Kammermusikkfestival.

Samuelsen har vært elev av Truls Mørk, og av Bjørn Solum ved Barratt Due musikkinstitutt, senere av russiske Natalia Shakovskaya ved Reina Sofia i Madrid, av Frans Helmerson i Köln, ved Musik-Akademie der Stadt Basel med Thomas Demenga og avsluttet sin Mastergrad ved Zürcher Hochschule der Künste i 2012. Han har vært solist med de fleste norske orkester og flere utenlandske. Han spiller på en Francesco Ruggieri-cello fra 1687 utlånt av Anders Sveaas Allmennyttige Fond ASAF.

Sommeren 2005 ble han, som den første skandinav, tildelt Prix de Jean Nicolas Firmenich. Han mottok Hedmark fylkes kulturpris i 2006 sammen med søsteren Mari Silje Samuelsen, og har mottatt flere stipendier.

Den Oscar-vinnende komponisten James Horner, blant annet kjent for filmmusikk til Titanic og Avatar, komponerte en dobbelkonsert for fiolin og cello til søskenparet Samuelsen som hadde verdenspremiere i 2014.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ oppført som Hakon Samuelsen, www.universalmusic.fr[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «James Horner News». Besøkt 15. august 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]