Guido Ubaldo Abbatini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Guido Ubaldo Abbatini
Født1600[1]
Città di Castello
Død1656
Roma
Beskjeftigelse Kunstmaler, mosaicist[2]
Elev avGiuseppe Cesari
Periodebarokken

«Madonna med barn og helgener» (1644).

Guido Ubaldo Abbatini, også Guidobaldo Abbatini (født omkring 1600 i Città di Castello, død 1656 i Roma), var en italiensk maler i høybarokken.

Liv og verk[rediger | rediger kilde]

Abbatini gikk i begynnelsen i lære hos Cavalier d'Arpino og kom senere til å hyres av Giovanni Lorenzo Bernini. Bernini, som selv mislikte å utføre malerarbeider, vendte seg til Abbatini i sammenheng med flere viktige bestillingsverker. På begynnelsen av 1640-tallet utførte Abbatini sitt mesterverk, takmaleriet «Sankt Franciscus i paradiset», i Raimondi-kapellet i kirken San Pietro in MontorioJaniculum. Omkring 1644 smykket Abbatini takvelvet i Pio-kapellet i Sant'Agostino med fresker som forestilte engler.

Mellom 1647 og 1652 formgav og skulpterte Bernini «Den hellige Teresas ekstase» i Cornaro-kapellet i kirken Santa Maria della Vittoria. Abbatini fikk da i oppgave å utføre hvelvfresken som fremstiller Den hellige ånd, engler og kjeruber ovenfor helgenskulpturen.

Abbatini har også dekorert sakristiet i Santo Spirito in Sassia i nærheten av Via della Conciliazione.


kunstDenne kunst- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
  1. ^ Union List of Artist Names, 9. okt. 2017, Guido Ubaldo Abbatini, 500022820
  2. ^ Oxford Art Online, 14. mar. 2015, http://www.oxfordartonline.com/subscriber/article/grove/art/T000067