Guido Ubaldo Abbatini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
«Madonna med barn og helgener» (1644).

Guido Ubaldo Abbatini, også Guidobaldo Abbatini (født omkring 1600 i Città di Castello, død 1656 i Roma), var en italiensk maler i høybarokken.

Liv og verk[rediger | rediger kilde]

Abbatini gikk i begynnelsen i lære hos Cavalier d'Arpino og kom senere til å hyres av Giovanni Lorenzo Bernini. Bernini, som selv mislikte å utføre malerarbeider, vendte seg til Abbatini i sammenheng med flere viktige bestillingsverker. På begynnelsen av 1640-tallet utførte Abbatini sitt mesterverk, takmaleriet «Sankt Franciscus i paradiset», i Raimondi-kapellet i kirken San Pietro in MontorioJaniculum. Omkring 1644 smykket Abbatini takvelvet i Pio-kapellet i Sant'Agostino med fresker som forestilte engler.

Mellom 1647 og 1652 formgav og skulpterte Bernini «Den hellige Teresas ekstase» i Cornaro-kapellet i kirken Santa Maria della Vittoria. Abbatini fikk da i oppgave å utføre hvelvfresken som fremstiller Den hellige ånd, engler og kjeruber ovenfor helgenskulpturen.

Abbatini har også dekorert sakristiet i Santo Spirito in Sassia i nærheten av Via della Conciliazione.


kunstDenne kunst- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.