Grimm (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grimm
Generell informasjon
SjangerOkkult detektivfiksjon,
Overnaturlig fiksjon
Prod.landUSAUSA USA
Sesonger6
Episoder123
Lengde43 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påThe History of The Brothers Grimm
Foran kamera
HovedrolleDavid Giuntoli
Russell Hornsby
Bitsie Tulloch
Silas Weir Mitchell
Sasha Roiz
Reggie Lee
Bree Turner
Claire Coffee
Medvirkende
8 oppføringer
David Giuntoli
Russell Hornsby
Bitsie Tulloch
Silas Weir Mitchell
Claire Coffee
Bree Turner
Reggie Lee
Sasha Roiz
Bak kamera
Skaper(e)David Greenwalt, Stephen Carpenter, Jim Kouf
Sending
Periode28.10.201131.03.2017
TV-kanalNBC
Teknisk informasjon
Bildeformat1080i (HDTV)
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Grimm er en amerikansk okkult detektivfiksjon som er laget av Stephen Carpenter, Jim Kouf og David Greenwalt, og produsert av Universal Television for NBC.

Serien var på luften fra 28. oktober 2011 til 31. mars 2017 med 123 episoder over seks sesonger.[1] Serien følger morddetektiven Nick Burkhardt (spilt av David Giuntoli) som oppdager at han er en Grimm, den siste i en serie av vernere av balansen mellom menneskeheten og mytologiske skapninger, kjent i serien som Wesen.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Drapsetterforsker Nick Burkhardt fra Portland Police Department får vite at han stammer fra en linje forfedre kjent som Grimms, som har i oppgave å holde på balansen mellom menneskeheten og Wesen: mytologiske skapninger i verden. Wesen er det tyske ordet for å være eller skapning. I løpet av hele serien må Nick slåss mot en rekke farlige skapninger, med hjelp fra Wesen-vennen Monroe og partneren hans: etterforsker Hank Griffin.

Black Claw og Hadrians mur er to motstridende grupper, som gjentatte ganger blir nevnt i løpet av serien. Mange av de viktigste karakterene tilhører Wesen-skapningene.

Karakterene[rediger | rediger kilde]

 • David Giuntoli som etterforsker Nicholas Burkhardt. Den eponyme Grimm, nedstammet fra en rekke jegere som kjemper mot overnaturlige krefter. Han mister midlertidig denne Grimm-kraften etter hendelsene i Sesong 3-finalen.
 • Russell Hornsby som etterforsker Hank Griffin. Nicks kollega, som i utgangspunktet ikke var klar over at Nick faktisk er en Grimm. Etter å ha oppdaget sannheten, hjelper Hank ham med å jakte på Wesen.
 • Bitsie Tulloch som Nicks kjæreste Juliette Silverton (sesong 1 til 4) en veterinær. Hun var opprinnelig uvitende om Nicks plikter som en Grimm.
 • Silas Weir Mitchell som Monroe, en ulvelignende Wesen. Fungerer som Nicks direkte kilde til innsikt og informasjon om det overnaturlige fellesskapet. Han hjelper også Nick med å få kontakt med forskjellige andre skapninger, som ellers ville ha unngått Nick på grunn av hans status som Grimm.
 • Sasha Roiz som kaptein Sean Renard. Nicks dyktige og effektive overordnede i politiet.
 • Reggie Lee som Drew Wu, en politi-betjent som arbeider sammen med Nick og Hank.
 • Bree Turner som Rosalee Calvert. En revelignende skapning kalt en Fuchsbau, som overtar brorens Wesen-butikk etter at broren blir myrdet.
 • Claire Coffee som Adalind Schade. En hekselignende Wesen. Etter å ha inntatt Nicks blod, blir hun et normalt menneske.
 • Danny Bruno som Bud Wurstner. En bever-lignende Wesen, som jobber som altmuligmann i Portland-området.
 • Jacqueline Toboni som Trubel. En foreldreløs Grimm, som reiser gjennom hele USA før han til slutt ender opp i Portland.
 • Damien Puckler som Martin Meisner. En menneskelig leder i motstandsgruppen Hadrians mur, og tidligere venn av Sean Renard.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «NBC To Give ‘Chuck,’ ‘Grimm’ Halloween Debuts | Airlock Alpha». airlockalpha.com. Besøkt 27. desember 2018. 
 2. ^ «NBC pilot, 'Grimm,' to shoot in Portland in March». OregonLive.com (engelsk). Besøkt 27. desember 2018. 
Autoritetsdata