Great Otway nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Great Otway National Park
LandAustralia
Ligger iVictoria
Areal103 185 hektar[1]
Opprettet11. desember 2005[2]
2017[3]
Kart
Great Otway nasjonalpark
38°46′24″S 143°33′25″Ø

Strepera Graculina on the way to Triplet Falls
Østkurrawong langs stien til Triplet Falls
Great Otway nasjonalpark

Great Otway nasjonalpark er en nasjonalpark som ligger i delstaten Victoria i Australia. Nasjonalparken på 1 032 km² ligger omtrent 162 kilometer sørvest for Melbourne, i Otway Ranges, som er en lav fjellkjede på kysten. Parken har et mangfoldig utvalg av landskap og vegetasjonstyper.

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

Great Otway nasjonalpark er populær blant lokale, nasjonale og internasjonale turister. Det finnes tre campingområder; Johanna, Aire River og Blanket Bay. Parken er tilgjengelig fra øst via Apollo Bay, fra nord via Forrest og Beech Forest, og fra vest via Princetown.[4] Parken dekker Otway Ranges, og har både strender og skoger som er tilgjengelige via turstier.[4] Parken, og særlig området ved campingplassen Aire River, har en betydelig bestand av koalaer.[4] Fyrtårnet Cape Otway ligger rett ved siden av parken og er åpent for turister hele uka.[4] Migrerende hvaler og delfiner som sørkapere, knølhvaler, og tumlere kan observeres langs kysten.

Glødende larver (Arachnocampa otwayensis),[5] kan sees om natta langs bekkebreddene og turstiene, spesielt ved Angahook-Lorne State Park, Beauchamp Falls, Hopetoun Falls, Stevenson Falls og Melba Gully State Park. [5]

Sopp[rediger | rediger kilde]

Great Otway nasjonalpark er svært rik på sopparter.

Gitt det store mangfoldet av spesialhabitater og mikroklima i parken, er det ikke rart at det forekommer et stort mangfold av sopp. 278 sopparter er oppført i Atlas of Living Australia. Dette er sannsynligvis bare en brøkdel av det faktiske antallet sopparter som finnes i parken.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Great Otway National Park and Otway Forest Park Management Plan: Caring for Country — The Otways and You (PDF) (engelsk). Parks Victoria. november 2019. ISBN 978-0-7311-8384-5. Wikidata Q98769187. 
  2. ^ Great Otway National Park and Otway Forest Park Management Plan, side(r) 1[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.protectedplanet.net[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b c d «Great Otway National Park». Besøkt 16. august 2014. 
  5. ^ a b «A new subgenus and five new species of Australian glow-worms (Diptera: Keroplatidae: Arachnocampa)». 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]