Godsmack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Godsmack
Godsmack.PNG
OpphavLawrence Massachusetts, USA, USA (1995)
Periode1996–i dag (Pause)
SjangerAlternativ metal
Aktive år1995
PlateselskapUniversal/Republic
NettstedGodsmack Homepage
Medlemmer
Sully Erna
Tony Rombola
Robbie Merrill
Shannon Larkin
Tidligere medlemmer
Tommy Stewart
Lee Richards
Joe D'arco
Logo
Godsmacks logo

Godsmack er et alternativ metal band som kommer fra byen Salem i staten Massachusetts i USA.

Historie[rediger | rediger kilde]

I februar 1995 ville Sully Erna starte et nytt band som han ledet, etter at han har spilt trommer i 23 år. Han dannet Godsmack. Første CD-en de gav ut het All Wound Up og kom i 1997. De som var med da var Sully Erna, Robbie Merrill og Tony Rambola.

De begynte å spille live og Joe Draco var med på trommer. Da fikk de rykte på seg om at de var et bra liveband og CD’n begynte å selge. De ble nummer 1 på lista til WAAF, en radiostasjon i Boston. Og når den neste singlen kom ut gikk den også til topps.

Albumet All Wound Up ble spilt inn på nytt, og bare 6 uker etterpå kom de ut med albumet 'Godsmack' i 1998. Godsmack ble mer og mer populære og de reiste på turné, og tallet på fans og solgte CD-er vokste.

I 2000 gav Godsmack ut albumet Awake. Det var utsolgt på alle konserter.

I 2002 ble Sully Erna spurt om han kunne lage en sang til filmen The Scorpion King. Sangen Godsmack skrev heter «I Stand Alone», og kom på 1.-plass av single på Rock Radio og den mest spilte sangen i 2002 i 14 uker på rad.

Etter å ha vært på turné i fire år bestemte de seg for å ta en pause. I pausen tok Shannon Larkin, en venn av Sully Erna over for Tommy Stewart.

Godsmack reiste til Miami, der de skrev albumet Faceless, som kom ut i april 2003. Faceless ble nr. 1 mest solgte album den uka. Mars 2004 gav Godsmack ut albumet The Other Side med sanger som de har hatt før, men nå akustiske.

I 2006 ga Godsmack ut IV.

Godsmacks siste album kom i 2018 og heter When Legends Rise.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Medlemmene som er nå[rediger | rediger kilde]