Godsmack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godsmack
OpphavLawrence, Massachusetts, USA
SjangerAlternativ metal
Aktive år1996–nåværende
PlateselskapUniversal/Republic
NettstedGodsmack Homepage
Medlemmer
Sully Erna
Tony Rombola
Robbie Merrill
Shannon Larkin
Tidligere medlemmer
Tommy Stewart
Lee Richards
Joe D'arco
Notable verk
Godsmack, Awake, Faceless, IV, The Oracle, 1000hp, When Legends Rise, Lighting Up the Sky
Logo
Godsmacks logo
Andre forhold

Godsmack er et alternativ metal-band fra byen Salem i staten Massachusetts i USA.

Historie[rediger | rediger kilde]

I februar 1995 ville Sully Erna starte et nytt band som han ledet, etter at han hadde spilt trommer i 23 år. Han dannet derfor Godsmack sammen med Robbie Merrill og Tony Rambola. Bandets første album, All Wound Up, ble utgitt i 1997.

De begynte å spille live, hvor Joe Draco var med på trommer. De rykte på seg om at de var et bra liveband og CD-en begynte å selge. De ble nummer 1 på lista til WAAF, en radiostasjon i Boston, og når den neste singlen kom ut gikk den også til topps.

Albumet All Wound Up ble spilt inn på nytt, og bare 6 uker etterpå kom de ut med albumet 'Godsmack' i 1998. Bandet fikk et større publikum, og reiste på turné.

I 2000 gav Godsmack ut albumet Awake. Det var utsolgt på alle konserter.[trenger referanse]

I 2002 ble Sully Erna spurt om han kunne lage en sang til filmen The Scorpion King. De spilte derfor inn sangen «I Stand Alone», som kom på førsteplass av singler på Rock Radio, og ble den mest spilte sangen[hvor?] i 14 uker på rad.[trenger referanse]

Etter å ha vært på turné i fire år bestemte de seg for å ta en pause. I pausen tok Shannon Larkin, en venn av Sully Erna, over for Tommy Stewart. De reiste deretter til Miami for å spille inn albumet Faceless, som kom ut i april 2003, som gikk til topps på albumlistene i USA. De fulgt opp med i mars 2004 med albumet The Other Side, som inneholdt akustiske versjoner av sanger de hadde utgitt tidligere. Neste album, IV, kom i 2006. Deres hittil siste album, When Legends Rise, kom ut i 2018.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Medlemmene som er nå[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]