Glukoza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Natalia Ilinichna Ionova (født 7. juni 1986 i Syzran i Volgaregionen i Russland), bedre kjent under artistnavn: Glukoza, er en russisk sanger og soloartist innen pop, synthpop og elektronisk musikk. Glukoza betyr glukose på norsk. Hennes sang «Schweine» var med på Grand Theft Auto IVs fiktive radiostasjon Vladivostok FM.

Familiebakgrunn og privatliv[rediger | rediger kilde]

Glukoza foreldre var begge dataprogrammerere. Som barn innbefattet hennes hobbyer ballett og sjakk. Hun drev også med litt skuespilleri og var med i filmene Triumf og Prinsessenes krig samt i noen få episoder av Yeralash.

Nå for tiden er hun interessert i flyging, i hennes to dobermannhunder samt i hennes gule Mini Cooper som hun liker å kjøre. Glukoza beskriver sine favoritt musikkartister som Madonna, Moby, Mumiy Troll samt Agata Kristi.

Musikalsk begynnelse[rediger | rediger kilde]

Glukozas musikalske karriere begynte da hun ble oppdaget i 2002 av plateprodusenten Maxim Fadeev. Sammen innspilte de hennes første album Nostra og utgav hennes første musikkvideo «Nenavizhu» (Hat), som var fullstendig dataanimert.

Glukozas singler oppnådde liten popularitet til 2003 da hun utgav «Nevesta» (Brud), nok en gang ledsaget av en computeranimert video. «Nevesta» (Brud) brakte henne til toppen av de russiske musikklistene.

Siden da[rediger | rediger kilde]

Andre populære singler utgitt i løpet av de neste to årene var «Glukoza Nostra», «Sneg idet», «Oi, Oi», «Karina» og Verka Serduchka-duetten «Zhenixa Xotela».

Hennes musikalske suksess har gitt henne mange utmerkelser, slik som MTV-ETA Award for «Best Russian Act» og Muztv Award for «Årets gjennombrudd». Hennes rollefigur ble kalt «Årets rollefigur» av den russiske Internett-søkemotoren Rambler.

Siden 2003 har Glukoza gitt mer enn 500 konserter i løpet av tre år i Det fjerne østen, Sibir, Ural, Volagaregionen, den midtre del av Russland, Hviterussland, Ukraina, Kasakhstan, Sentral-Asia, Kaukasus og USA. Antallet billetter som er solgt til hennes konserter, går til over 1,5 millioner.

Glukoza har vært å se på forsidene til magasiner som Elle Girl, Hello Magazine, Seventeen Magazine og Shape Magazine.

I juni 2005 utgav Glukoza sitt andre album, Moskva, med hitsinglene «Schweine», «Yuri», «Moskva» og «K Chertu», og brakte det totale albumsalget hennes til over én million. I desember 2005 spilte hun inn og utgav en engelsk versjon av hennes populære sang «Schweine», som ikke tok av hos publikum.

I slutten av juni 2006 giftet Glukoza seg med Alexander Chistjakov, som er direktør for Russlands kraftforsyningssystemer. Hennes forlovelse med Chistjakov inspirerte Maxim Fadeev til å skreve hennes nyeste hit single «Svadba» («bryllup»).

Senere, i oktober 2006, utgav Glukoza en ny single med tittelen «Sashok», som er om hennes kjærlighet med ektemannen Alexander. Den neste måneden, i november, gav hun en konsert i Sankt Petersburg, som det gikk rykter om var hennes siste. Glukoza fortsatte å gi mindre private konserter rundt i Russland til januar 2007, da hun offentliggjorde at hun tok en pause på grunn av graviditet.

Glukoza bor i Moskva sammen med ektemannen Alexander Chistjakov og en datter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]