Ginga Densetsu Weed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ginga Densetsu Weed (japansk: 銀牙伝説ウィード – Ginga Densetsu Wīdo) er en mangaserie tegnet og skrevet av Yoshihiro Takahashi, som også har blitt gjort til en animeserie. Serien er fortsettelsen av Yoshihiro Takahashis Ginga Nagareboshi Gin, Silver Fang, og handler om Gins sønn, Weed.

Mangaserien[rediger | rediger kilde]

Ginga Densetsu Weed ble gitt ut i 2000. Den ble laget av Yoshihiro Takahashi som en oppfølger til mangaserien Ginga Nagareboroshi Gin. Historien handler om Gins sønn Weed. Weed blir til en foreldreløs valp når moren hans dør, og han har aldri møtt sin far. Weed leter nå etter sin far i Ou-Fjellene, men mange farer venter på han.

Siden Mangaen ble gitt ut, har interessen for eventyret vokst kraftig. Den originale serien ble gitt ut i over 60 mangaer fra året 2000 til 2009. Noen ekstra mangaer har blitt gitt ut gjennom denne perioden, for å fortelle flere historier og fakta om hundene og deres eventyr.

Fram til nå har Ginga Densetsu Weed episode 1–3 blitt oversatt til engelsk av et selskap som heter ComicsOne, som i dag er nedlagt. Resten av episodene er på japansk.

Mangaserien er blitt delt opp i 4 deler: The Hougen arc, The Shougun arc, The Hokkaido arc og Hybrid Bear arc.

Del 1: The Hougen Arc[rediger | rediger kilde]

The Hougen Arc: Historien om Ginga Densetsu Weed starter i de nordre alpene av Japan. Der føder en kvinnelig Kishu Miks tre valper: Joe, Yukimura og Weed. Sakura blir veldig syk kort tid etter og spør en hund som het Saheiji, om å ta vare på Joe og Yukimura, siden hun er for svak til å samle nok mat til dem. Weed blir da forlatt alene med sin mor og tar vare på henne så lenge som mulig. Han møter en engelsk setter med navn GB i fjellet mens han er på jakt etter mat til sin syke mor. Weed returnerer til Sakura og blir angrepet av kråker. GB skremmer dem unna og snakker med Sakura. Kort tid etter dør Sakura, men hun rekker å be GB om å følge hennes sønn til Ou for å møte sin far, Gin – Lederen av Ou.

Reisen begynner, og den første utfordringen er å ta hånd om de onde tre brødrene Bell, Ned og Blue. Sammen med sine venner greier Weed å overmanne Bell og Ned mens Blue rømmer over et gjerde. Han blir drept da han blir påkjørt av en stor lastebil. Weed fortsetter da sin reise mot Ou for å finne sin far. Men han finner ut at samfunnet i Ou er borte og at fjellene blir terrorisert av mutanthunden Kaibutsu. Weed blir med i styrken til Ou-soldatene Kagetora, Ken og snikmorderen Jerome og hans soldater. Sammen vil de drepe Kaibutsu.

I mellomtiden er Gin, John og Akame på en reise for å finne Weeds mor, Sakura. Men på veien tilbake blir de omringet av den onde hunden Hougen, som vil styrte Gin og ta kontroll over Ou Fjellene. Gin og hans venner kjemper tappert, og en Pyréneerhund med navnet Hiro, blir også med i kampen. Gin beordrer Akame om å rømme for å hente hjelp, mens han, John og Hiro blir tatt til fange som gisler av Hougen. Akame rømmer kjapt og finner Weed i fjellene. Han forteller ham om hva som har hendt og Weed starter dermed en reise for å finne flere hunder som kan hjelpe dem å bekjempe Hougen.

Snart vil Weed finne ut hvor sterk Hougen faktisk er. Hougen sender snikmordere for å drepe Weed, men Weed overmanner dem begge med hjelp av Kishu-hunden Kyoushiro Shirogane, som blir med i styrken til Weed. Shikoku-Ken, Tesshin, blir også med. Tesshin lærer Weed Zetsu Tenrou Battouga. Mens Weed søker etter rekrutter, samler Akame de gamle soldatene av Ou, Ben, Cross, Kagetora, Moss og Mushashi. De vil slå sammen styrkene sine for å hjelpe Weed når han blir omringet av en av Hougens undersåtter, Kamakiri.

Weed og hans gruppe starter å planlegge sitt angrep. Først setter de Hougens bror, Genba, ut av spill. Og deretter Kamakiri. Når den siste kampen mot Hougen kommer, blir Weed endelig gjenforent med sin far. Men, Gin nekter å hjelpe Weed. Dette er en oppgave Weed må greie selv. Weed kjemper tappert, men blir nesten drept. Når Hougen gjør seg klar til å drepe Weed, kommer det et ul utover hele Futago-passet. Skygger begynner å dukke opp, og de døde Ou-soldatenes ånder kommer for å gi Weed styrke til å stå opp og bekjempe Hougen. Han bruker Zetsu Tenrou Battouga på Hougen, som faller blodig ned i bakken. Han blir endelig drept av Shouji Sudoi, en gammel politimann som skyter Hougen i hodet.

Del 2: The Shougun Arc[rediger | rediger kilde]

The Shougun Arc: Fred er blitt gjenopprettet i Ou for en kort stund. En av Weeds gruppemedlemmer, Jerome, løper til den sørlige delen av Japan fordi han ikke føler seg som en del av Weeds flokk. Når Weed følger etter, møter han sin bror Yukimura. Her møter Weed også hunden Saheiji, som hans mor stolte på. Weed finner ut at hans andre bror, Joe, har blitt drept av en flokk av aper som terroriserer området. Weed blir med styrkene til rebellgruppen Gosaru, og sammen bekjemper de lederen av apene, Shougun. Dessverre mister Weed sin siste bror, Yukimura, i kampen. Weed sier farvel til Gosaru og fortsetter sitt eventyr.

Del 3: The Hokkaido Arc[rediger | rediger kilde]

The Hokkaido Arc: Snart møter Weed en kvinnelig Akita med navnet Koyuki. Weed blir forelsket i henne, men dessverre er hun et kjæledyr som ikke vil forlate sin eier. Når Weed redder Kotetsu, Koyukis yngre bror, blir Koyuki forelsket i Weed. Uansett må hun si farvel til ham og forlater ham.

I mellomtiden har Jerome reist til Hokkaido, der har han blitt angrepet av Schäferen og lederen av de russiske innvandrerne, Victor. Han er skadet, men Lydia, en av Victors undersåtter, lar ham rømme. Jerome blir funnet av sønnene til en gammel venn av Gin, Hakuro, og brakt i trygghet på en gård i omsorg av en Collie med navnet Ram. Mens Jerome hviler seg her, blir Hakuro med i en kamp med Victors gruppe som har forsterkninger. Hakuro taper og må trekke seg tilbake. Men ved blodet han har sølt, sverger han å gjøre slutt på Victors terrorisering en gang for alle og gjør seg klar for et siste angrep.

I mellomtiden, Koyukis bror Kotetsu løper for å fortelle Weed at Koyuki drar sin veg. Hennes eier har puttet henne i et bur og sender henne av gårde for å bli en avlshund. Når Weed hører dette glemmer han alt og løper etter lastebilen Koyuki er i. Han hopper på bakenden av lastebilen og blir hos Koyuki, mens han forlater alt han kjenner.

I Hokkaido, blir Hakuro utsatt for et bakholdsangrep ledet av Victor. Men instedet for å vinne, blir Hakuro drept under angrepet. Jerome kommer kort tid etterpå, mens han leter etter Hakuro og finner seg selv midt i krigssonen. Victor setter kvinnen, Lydia og hans tropp leder, Maxim for å passe på at Jerome ikke rømmer. Men instedet for å være grusom og uhøflig, starter Lydia å få visse følelser over Jerome. Maxim vil ikke gjøre hans sister lei seg, så han hjelper Jerome også. I mellomtiden, har Hakuros sønn Susaku styrtet til Ou for å fortelle Gin om hva som har hendt. Umidellbart, følger Gin etter for å kjempe mot Victor. På samme tid sender han Ramu for å finne Weed og informere ham om situasjonen.

Gin presser seg framover og kjemper mot Victor. Men likevel må han trekke seg tilbake når Victors forsterkninger kommer. Akame sender ut noen for å redde Jerome. Lydia blir også tatt med. Senere blir Maxim også med Ou krigerne.

Men når Maxim må gå tilbake til Victors andre troppeleder for å prøve å få han til å bli med Ou-krigerne, blir Maxim straffet av Victor. Han blir nesten drept. Victor greier også å fange Gin og hans krigere i en stor kløft, der han holder dem som fanger mens han håper de vil overgi seg. I mellomtiden er Weed og Koyuki i de Nordre Alpene. De besøker Sakuras grav og viser respekt for henne.

Etterpå, tuller de bare rundt som det nye paret de er. Men deres lille ferie blir avbrutt av Rocket, som forteller hva som skjer i Hokkaido. Weed forlater ikke Koyuki før hennes bror Kotetsu og Weeds venn GV kommer. Han forlater Koyuki under omsorg av Kotetsu og starter dermed reisen mot Hokkaido med sin venn GB. Weed starter nå en reise for å finne krigere som kan hjelpe ham å slå Victor og hjelpe sin far, Gin. Weed greier å samle rundt 1000 hunder, før han bestemmer seg for å reise til Hokkaido for å sette en stopper for Victors terrorisering, en gang for alle.

Ved ankomst blir Weed angrepet av Allams tropper med en gang han går inn på Victors territorium. Likevel vinner Weed, og Allam begynner å tenke på å skifte side. Weed kommer fram med forsterkninger i det aller siste minuttet for å redde sin far og kamerater. Victor klarer å rømme med et stort antall soldater fra hans styrke. Når Weed og hans tropper følger etter, kommer de til sjøen. Her følger Weed en masse spor ut i sjøen for å lete etter de russiske innvandrerne. Men Weed blir utsatt for et bakholdsangrep av Victor som angriper med en stor styrke med bare ett mål: Å drukne Weed og hans tropper. Den siste kampen braker løs og snart er alt, både stranda og sjøen proppfull av kjempende hunder. Weed står endelig ansikt til ansikt med Victor, men klarer ikke å drepe ham. Når Victor rømmer til sjøen, greier Allam å holde følge. Allam bestemmer seg for å bytte side og stoppe Victor en gang for alle. Han drar Victor til bunnen av sjøen, der begge to drukner. Når Victor dør, dør hans hær også. De som var igjen returnerte til Russland sammen med Maxim. Bare tre av dem greide seg helt tilbake.

Del 4: The Hybrid Bear Arc[rediger | rediger kilde]

The Hybrid Bear Arc: Nå som det er slutt på Victors terrorisering i Hokkaido, drar Weed mot sør for å gjenforenes med sin kjære Koyuki. Når han finner henne, møter han en hund som er farlig lik ham selv. Han finner senere ut at det er hans antatte døde bror, Joe. Joe ble reddet av hans nåværende eier Ninomiyu og trent til å bli en jakthund. Skogen som var rundt Joes hjem har i det siste vært terrorisert av unaturlig store og aggressive bjørner. Nå som Weeds bror er blitt skadet av en av de enorme bjørnene, bestemmer Weed seg for å bli værende i området for å hjelpe sin bror med å vinne over den voksende trusselen.

Weed får snart med seg noen venner fra Ou, inkludert Kagetora, Ken, George, Kyoushiro, GB, Rocket, Hiro og Sasuke. De klarer å drepe to bjørner, men blir overrasket av den største bjørnen i området, kjent som Hybrid Bear. Kampen mot dette monsteret er lang og hard. Mange av Weeds venner blir skadet og over halvparten av Joes flokk er blitt drept av den gigantiske bjørnen.

Flokken kjemper mot bjørnen og kampen ledes til kanten av en klippe. Under er det en stor elv og en demning. De klarer å dytte bjørnen over kanten to ganger, men begge gangene klatrer bjørnen rett opp igjen og fortsetter kampen. Hundene begynner å bli ganske utmattet, og de rører seg tregere og uorganisert. Når Weed blir fanget og er på god vei til å bli knust av bjørnen, kaster Weeds venn, GB, seg selv inn i kampen og kutter av en av bjørnens tær. GB dør mens han prøver å redde Weed.

Blindet av hat og et ønske om hevn, arrangerer Weed med hjelp fra Jerome og Joe, et siste angrep på monsteret. De to holder bjørnens hode mens Weed utfører Zetsu Tenrou Battouga, han kutter sin veg gjennom bjørnens skalle med tennene sine. Bjørnen, Jerome og Weed faller i den brølende elven.

Joe overlever men begynner å gråte blod når han og hele flokken skjønner at Weed og Jerome har blitt tatt av elven samtidig som bjørnen. Han bestemmer seg for å følge Weeds gruppe tilbake til Ou og forlater sin eier. Det siste synet av Hybrid Bear, var at den ble druknet under vann, den satte seg fast i en av låskamrene i demningen under.

Det ble ingen oppdatering i september 2009.

Animeserien[rediger | rediger kilde]

Animeserien av «Ginga Densetsu Weed» ble laget i 2005. Den er basert på mangaen «Ginga Densetsu Weed, Del 1 av 4: The Hougen arc» av Yoshihiro Takahashi. Animeserien ble først gitt ut av Studio Den, som en TV-serie i Japan.

Selv om animeserien var veldig populær, ble den utsatt for veldig mye kritikk på grunn av store endringer i handlingen, og man syntes ikke at animasjonen kom opp på samme høye nivå som det ble gjort i «Ginga Nagareboshi Gin».

Animeserien ble sent som en "Pay Per View" av SkyPerfect Channel (Episode 1-6) og deretter på den japanske TV-kanalen Animax (alle de 26 episodene) fra 3. november 2005 til 11. mai 2006.

Sverige og Finland ga ut Animeserien på DVD kort tid etter den ble sendt på TV, mens Danmark ga den ut seks måneder senere.

Voice Actors Arkivert 31. juli 2008 hos Wayback Machine.

Facts about the Anime Arkivert 14. august 2007 hos Wayback Machine.

DVD/VHS Arkivert 4. mars 2008 hos Wayback Machine.

Handling (Animeserien)[rediger | rediger kilde]

Handlingen er litt annerledes i Animeserien, og Mangaserien er verken på engelsk eller norsk, bare japansk.

Når vi først møter Weed i serien er han på jakt etter mat (i denne sammenheng, en fugl) til sin syke mor (Sakura).

Han støter på den engelske setteren GB som også jakter etter fugler. GB dreper en fugl de begge hadde jaktet på, men Weed fortalte at han jaktet for å gi mat til sin syke mor, og dermed ga GB fuglen han nettopp hadde fanget til Weed.

GB skulle egentlig gi fuglen til Nero. (GB er en av Neros mange slaver) Weed gir fuglen til Sakura (Weeds Mor), og stikker for å finne mer.

På veien møter han GB igjen, som har fått i oppgave å stjele ender fordi han ikke hadde med seg mat tilbake til Nero. GB greier ikke å stjele noen ender, fordi det er en vakthund der. GB møter på Sasuke, en venn av GB og også en slave av Nero. Han ble sendt for å stjele endene fordi GB ikke dukket opp. Sammen bestemmer de seg for å stjele endene. Men det GB ikke forteller er at det er en vakthund der.

Sasuke blir fanget av vakthunden, og GB stikker av med endene. Weed møter opp og prøver å hjelpe Sasuke, men han er for svak. Til slutt slipper vakthunden taket i Sasuke og tar tak i Weed i stedet. Weed skriker etter hjelp, GB hører dette og løper tilbake full av skyldfølelse. Han greier å redde Weed, men blir selv fanget. I det øyeblikket dukker en skikkelse opp på åskammen, det var Smith. Vakthunden vet hvem det er, og blir redd og gjemmer seg.

Sammen går Smith, GB, Weed og Sasuke tilbake til Sakura. Smith kjenner Sakura, for Smith er nemlig en god venn av Gin, Weeds far. Når de kommer til Sakura, begynner Smith å gråte, av den enkle grunn at han måtte stikke av tidligere da han reddet Sakura ned fra Futago Passet da beiset Kaibutsu angrep, og at Sakura lider. Plutselig faller Sakura sammen, hun er døende og det siste ønsket hennes er at Smith skal ta med seg Weed for å få treffe sin far. Weed gråter og håper på at moren ikke skal dø, men det er for sent.

Smith, en venn av Gin og 'Kommando Offiser' for Ou, tar med seg den sørgende Weed for å finne Gin, som er lederen av Ou.

På veien møter Weed mange venner og fiender, blant annet fienden Hougen, som han er nødt til å kjempe hardt mot senere i serien, og vennen Jerome, som redder Weeds liv flere ganger. Hougens tilhengere blir beordret å banke Gin fordervet, deretter blir Gin tatt til fange og brakt til Hougens base oppe i Alpene.

Gin, Akame og John (de 3 lederne av Ou) befinner seg i en landsby. Det kommer en snøstorm, og hunden Reika tilbyr dem mat og ly. Reika møter Hougens tilhengere da hun er på vei tilbake fra hytta Gin og co. søker ly i. Hougens tilhengere skjønner at hun lyver når hun svarer 'Nei' på om hun har sett en grå akita med tre flenger i pannen. Tilhengerne kontakter Hougen og sier at de hadde funnet Gin.

Hougen kommer til hytta der Gin og co. søker ly. Det blir kamp mellom tilhengerne til Hougen og Gin. Akame (en av de tre Ou-lederne) blir bedt om å løpe det raskeste han kan til Gajou, Akame kommer seg dermed unna. Kampen fortsetter og Hougen finner seg et gissel, nemlig Reika, hunden som hadde tilbudt Gin ly over natten. Hvis Gin og co. prøvde seg på noe, ville Reika simpelt bli drept. Gin og John blir derfor banket opp og slept tilbake til basen i Alpene.

Akame når Gajou to dager etterpå, der Weed befinner seg. Weed får høre de dårlige nyhetene. Akame forteller at de må rekruttere en hær, slik de gjorde da de bekjempet Akakabuto (en livsfarlig bjørn, fienden i Ginga Nagareboshi Gin). Over natten sniker Weed og Smith seg av gårde mens Akame ligger og sover. Mel, en valp Weed hadde reddet fra Blue (enda en slavedriver som Nero), blir bedt om å passe på og hjelpe Akame etter den todagers lange turen fra hytta der Gin og John ble banket opp til Gajou.

Smith tar med seg Weed videre for å rekruttere han til Ou for å kjempe mot Hougen.De prøver senere å redde Gin fra Hougens base, men det er for sent, de har allerede tatt med seg Gin og dratt for å ta over Gajou. Nær slutten av serien greier de å redde Gin fra Hougen.

Serien ender med at Weed kjemper mot Hougen. Weed klarer seg bra, helt til Hougen blir forbannet. Hougen starter sin egen angrepsserie og slår Weed blodig og bevisstløs. Alle tror Weed er død. Gin holder det han hadde lovet tidligere, at ingen andre enn Weed skulle kjempe mot Hougen. Hvis Hougen vant, var Gajou hans. Gin holder maska selv om Hougen nettopp har drept hans sønn. Men Weed er ikke død. Han blir bevisst igjen, og tar opp kampen. Weed bruker sitt spesielle angrep (Zetsu Tenrou Battouga) som gjør mye skade på Hougen. Alle tror Hougen er død fordi han ligger der bevisstløs, men han våkner noen minutter senere.

Weed greier ikke å ta opp kampen igjen siden Zetsu Tenrou Battouga har tappet han for krefter, så Gin blir nødt til å gjøre det for han. Gin står klar til å drepe Hougen, men Weed ser at vold ikke kan løses med vold og dytter sin far vekk. Weed minner hele Ohu på hva de var, og at det Gin skal til å gjøre er akkurat likt det Hougen hadde gjort mot dem. Mens Weed snakker til hele Ohu, greier Hougen å rømme. Kort tid etterpå blir Hougen tatt av lynet da han står på toppen av Gajou.

Gajou blir gjenerobret, og far og sønn blir gjenforent. Gin og Weed har nemlig ikke fått sjansen til å snakke med hverandre før kampen mot Hougen.

Rollefigurer i serien[rediger | rediger kilde]

Hvert navn / lenke har en egen side hos Gingasite.net.

Hunder[rediger | rediger kilde]

Aper[rediger | rediger kilde]

Aper er ikke med i Animeserien, men er med i Mangaserien.

Mennesker[rediger | rediger kilde]

Mennesker er ikke med i Animeserien, men er med i Mangaserien.

Bjørner & annet[rediger | rediger kilde]

Bjørner og annet er ikke med i Animeserien, men er med i Mangaserien.

Familietre[rediger | rediger kilde]

I de ekstra mangaene står det mye rart om Weed, hans kjæreste og deres avkom, familietreet og serien er utviklet helt til 2019.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Serien er på hele 26 episoder, alle vist fra 3. november 2005 til 11. mai 2006 på AniMax via Sky PerfectTV.

Nedenfor er en liste over alle episodene. Hver episode varer i ca. 24 minutter (23:55) og kan bli sett på WatchAnimeOn eller kjøpt på DVD.

Episode 1 - その名はウィード / Sono na wa Weed! / His name is Weed!

Episode 2 - 大将の器 / Taishou no utsuwa / The tool of the leader

Episode 3 - 二子峠の真実 / Futago touke no shinjitsu / Truth of the Futago Pass

Episode 4 - 受け継がれし魂 / Uketsugareshi tamashii / Succeeding Soul

Episode 5 - 放たれた決意 / Hanareta ketsui / Released Decision

Episode 6 - 迫りくる野望 / Semari kuru yabou / Imminent Ambition

Episode 7 - 新たなる鳴動 / Aratanaru meidou / A new Rumbling

Episode 8 - 絆の向こう / Kizuna no Mukou / The other side of bond

Episode 9 - 砕けえぬ誓い / Kudake enu chikai / A broken oath

Episode 10 - 二つの正義 / Futatsu no seigi / The justice of two

Episode 11 - ウィード覚醒 / Weed kakusei / Weed awakens

Episode 12 - 漢の約束 / Kan no yakusoku / An Honourable Promise

Episode 13 - 永遠の誇り / Eien no hokori! / Eternal Pride

Episode 14 - 蠢く凶刀」 / Ugomeku kyou katana / The Assassin's slithering dagger

Episode 15 - 絶 天狼抜刀牙 / Zetsu tenrou battouga / The Zetsu tenrou battouga!

Episode 16 - 決別 / Ketsubetsu / Farewell

Episode 17 - 雪上の死闘 / Setsujou no shitou / The struggle in the blizzard

Episode 18 - 友への叫び / Tomo heno sakebi / An outcry to a friend

Episode 19 - 愚か者の意地 / Orokamono no iji / A fool's disposition

Episode 20 - 奥羽決死隊 / Ou kesshitai / The ou suicide corps

Episode 21 - 牙城潜入 / Gajou sennyuu / Infiltrating Gajou

Episode 22 - 父と子と / Chichi to ko to / Father and Son

Episode 23 - 開戦 二子峠 / Kaisen futago touge / The War of Futgo Pass begins

Episode 24 - 炎雪の決戦 / Honoo yuki no kessen / A War of Fire and Snow

Episode 25 - 激流 / Gekiryuu / The Raging Stream

Episode 26 - 真・銀牙伝説 / Makoto Ginga Densetsu / The true Ginga Legend

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Studio: Studio Den.

Seriedirektør: Toshiyuki Kato.

Episodedirektør: Hideki Hiroshima, Ryoji Fujiwara, Shunji Yoshida & Toshiyuki Kato.

Rollefigurdesigner: Masaaki Kounan.

Manuskript: Kenichi Yamashita, Rika Nakase, Takeshi Yamada.

Produksjonsleder: Hiroshi Takeda.

Musikk: Dohatsuten.

Intro-musikk: Dohatsuten.

Serien er på 8 DVD-er (2 Boxsetter) og varer til sammen om lag 620–650 minutter. DVD-ene kom ut i 2005 og de to Boxsettene med norsk og dansk tekst, i 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]