Ginga Densetsu Weed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ginga Densetsu Weed (japansk: 銀牙伝説ウィード – Ginga Densetsu Wīdo) er en mangaserie tegnet og skrevet av Yoshihiro Takahashi, som også har blitt omgjort til en animeserie. Serien er fortsettelsen av Yoshihiro Takahashis Ginga Nagareboshi Gin, Silver Fang, og handler om Gins sønn, Weed.

Mangaserien[rediger | rediger kilde]

Ginga Densetsu Weed ble gitt ut i 2000. Den ble laget av Yoshihiro Takahashi som en oppfølger til mangaserien Ginga Nagareboroshi Gin. Historien handler om Gins sønn Weed. Weed blir til en foreldreløs valp når moren hans dør, og han har aldri møtt sin far. Weed leter nå etter sin far i Ou-Fjellene, men mange farer venter på han.

Siden Mangaen ble gitt ut, har interessen for eventyret vokst kraftig. Den originale serien ble gitt ut i over 60 mangaer fra året 2000 til 2009. Noen ekstra mangaer har blitt gitt ut gjennom denne perioden, for å fortelle flere historier og fakta om hundene og deres eventyr.

Fram til nå har Ginga Densetsu Weed episode 1-3 blitt oversatt til engelsk av et selskap som heter ComicsOne, som i dag er nedlagt. Resten av episodene er på japansk.

Mangaserien er blitt delt opp i 4 deler: The Hougen arc, The Shougun arc, The Hokkaido arc og Hybrid Bear arc.

Del 1: The Hougen Arc[rediger | rediger kilde]

The Hougen Arc: Historien om Ginga Densetsu Weed startet i de nordre alpene av Japan. Der fødte en kvinnelig Kishu Miks tre valper: Joe, Yukimura og Weed. Sakura ble veldig syk kort tid etter og spurte en hund som het Saheiji om å ta vare på Joe og Yukimura, siden hun var for svak til å samle nok mat til dem. Weed ble da forlatt alene med sin mor og tok vare på henne så lenge som mulig.

Han møtte en engelsk setter med navn GB i fjellet mens han var på jakt etter mat til sin syke mor, Sakura. Weed returnerte til Sakura og ble angrepet av kråker. GB skremte dem unna og snakket med Sakura. Kort tid etter døde Sakura, men hun rakk å be GB om å følge hennes sønn til Ou for å møte sin far, Gin – Lederen av Ou.

Reisen begynner og den første utfordringen var å ta hånd om de onde tre brødrene Bell, Ned og Blue. Sammen med hans venner greide weed å overmanne Bell og Ned mens Blue rømte over et gjerde. Han ble drept da han blir påkjørt av en stor lastebil.

Weed fortsatte da sin reise mot Ou for å finne sin far. Men han fant ut at samfunnet i Ou er borte, og at fjellene blir terrorisert av mutanthunden Kaibutsu. Weed ble med i styrken til Ou-soldatene Kagetora, Ken og snikmorderen Jerome og hans soldater. Sammen ville de drepe Kaibutsu.

I mellomtiden var Gin, John og Akame på en reise for å finne Weeds mor, Sakura. Men på veien tilbake ble de omringet av den onde hunden Hougen, som ville styrte Gin og ta kontroll over Ou Fjellene. Gin og hans venner kjempet tappert, og en Pyréneerhund med navnet Hiro ble også med i kampen. Gin beordrert Akame om å rømme for å hente hjelp, mens han, John og Hiro blir tatt til fange som gisler av Hougen.

Akame rømmer kjapt og finner Weed i fjellene. Han forteller ham om hva som har hendt og Weed starter dermed en reise for å finne flere hunder som kan hjelpe dem å bekjempe Hougen.

Snart vil Weed finne ut hvor sterk Hougen faktisk er. Hougen sender snikmordere for å drepe Weed, men Weed overbemanner dem begge med hjelp av Kishu hunden Kyoushiro Shirogane, som blir med i styrken til Weed. Shikoku-Ken, Tesshin, blir også med. Tesshin lærer Weed Zetsu Tenrou Battouga.

Mens Weed søker etter rekrutter, samler Akame de gamle soldatene av Ou, Ben, Cross, Kagetora, Moss og Mushashi. De vil kombinere styrkene sine for å hjelpe Weed når han blir omringet av en av Hougens undersåtter, Kamakiri.

Weed og hans gruppe starter å planlegge deres angrep. Først setter de Hougens bror, Genba, ut av spill. Og deretter Kamakiri.

Når den siste kampen mot Hougen kommer, blir Weed endelig gjenforent med sin far. Men, Gin nekter å hjelpe Weed. Dette er en oppgave Weed må greie selv.

Weed kjemper tappert, men blir nesten drept. Når Hougen gjør seg klar til å drepe Weed, kommer det et ul utover hele Futago Passet. Skygger begynner å dukke opp, og de døde Ou Soldatenes ånder kommer for å gi Weed styrke til å stå opp og bekjempe Hougen. Han bruker Zetsu Tenrou Battouga på Hougen, som faller blodig ned i bakken. Han blir endelig drept av Shouji Sudoi, en gammel politimann som skyter Hougen i hodet.

Del 2: The Shougun Arc[rediger | rediger kilde]

The Shougun Arc: Fred er blitt gjenoprettet i Ou for en kort stund.

En av Weeds gruppemedlemmer, Jerome, løper til den sørlige delen av Japan fordi han ikke føler seg som en del av Weeds flokk. Når Weed følger etter møter han sin bror Yukimura. Her møter Weed også hunden Saheiji, som hans mor stolte på.

Weed finner ut at hans andre bror, Joe, har blitt drept av en flokk av aper som terroriserer området. Weed blir med styrkene til rebell gruppen Gosaru, og sammen bekjemper de lederen av apene, Shougun.

Dessverre mister Weed sin siste bror, Yukimura, som blir drept i kampen. Weed sier farvel til Gosaru og fortsetter sitt eventyr.

Del 3: The Hokkaido Arc[rediger | rediger kilde]

The Hokkaido Arc: Snart, Møter Weed en kvinnelig Akita med navnet Koyuki. Weed blir forelsket i henne, men dessverre er hun et kjæledyr som ikke vil forlate sin eier. Når Weed redder Kotetsu, Koyukis yngre bror, blir Koyuki forelsket i Weed. Uansett, hun måtte si farvel til ham, og forlot ham.

I mellomtiden, Jerome har reist til Hokkaido, der har han blitt angrepet av Schäferen og lederen av de Russiske innvandrerne, Victor. Han er skadet, men Lydia, en av Victors undersåtter, lar ham rømme. Jerome blir funnet av sønnene til en gammel venn av Gin, Hakuro, og brakt i trygghet på en gård i omsorg av en Collie med navnet Ram. Mens Jerome hviler seg her, blir Hakuro med i en kamp med Victors gruppe som har forsterkninger. Hakuro taper og må trekke seg tilbake. Men ved blodet han har sølt, sverger han å gjøre slutt på Victors terrorisering en gang for alle og gjør seg klar for et siste angrep.

I mellomtiden, Koyukis bror Kotetsu løper for å fortelle Weed at Koyuki drar sin veg. Hennes eier har puttet henne i et bur og sender henne av gårde for å bli en avlshund. Når Weed hører dette glemmer han alt og løper etter lastebilen Koyuki er i. Han hopper på bakenden av lastebilen og blir hos Koyuki, mens han forlater alt han kjenner.

I Hokkaido, blir Hakuro utsatt for et bakholdsangrep ledet av Victor. Men instedet for å vinne, blir Hakuro drept under angrepet. Jerome kommer kort tid etterpå, mens han leter etter Hakuro og finner seg selv midt i krigssonen. Victor setter kvinnen, Lydia og hans tropp leder, Maxim for å passe på at Jerome ikke rømmer. Men instedet for å være grusom og uhøflig, starter Lydia å få visse følelser over Jerome. Maxim vil ikke gjøre hans sister lei seg, så han hjelper Jerome også. I mellomtiden, har Hakuros sønn Susaku styrtet til Ou for å fortelle Gin om hva som har hendt. Umidellbart, følger Gin etter for å kjempe mot Victor. På samme tid sender han Ramu for å finne Weed og informere ham om situasjonen.

Gin presser seg framover og kjemper mot Victor. Men likevel må han trekke seg tilbake når Victors forsterkninger kommer. Akame sender ut noen for å redde Jerome. Lydia blir også tatt med. Senere blir Maxim også med Ou krigerne.

Men når Maxim måtte gå tilbake til Victors andre tropp leder, for å prøve å få han til å bli med Ou krigerne, blir Maxim straffet av Victor, han blir nesten drept. Victor greier også å fange Gin og hans krigere i en stor kløft, der han holder dem som fanger mens han håper de vil overgi seg til ham.

I mellomtiden er Weed og Koyuki i de Nordre Alpene. De besøker Sakuras grav og viser respekt for henne.

Etterpå, tuller de bare rundt som det nye paret de er. Men deres lille ferie blir avbrutt av Rocket, som forteller hva som skjer i Hokkaido. Weed forlater ikke Koyuki før hennes bror Kotetsu og Weeds venn GV kommer. Han forlater Koyuki under omsorg av Kotetsu og starter derved reisen mot Hokkaido med hans venn GB.

Weed starter nå en reise for å finne krigere som kan hjelpe ham å slå Victor og hjelpe hans far, Gin. Weed greier å samle rundt 1000 hunder, før han bestemmer seg for å reise til Hokkaido for å sette en stopper over Victors terrorisering en gang for alle.

Ved ankomst blir Weed angrepet av Allams tropper med en gang han går inn på Victors territorium. Likevel vinner Weed og Allam begynner å tenke på å skifte side.

Weed kommer fram med forsterkninger i det aller siste minuttet for å redde sin far og kamerater.

Victor klarer å rømme med et stort antall soldater fra hans styrke. Når Weed og hans tropper følger etter kommer de til sjøen. Her følger Weed en masse spor ut i sjøen for å lete etter de Russiske invandrerene. Men Weed blir utsatt for et bakholdsangrep av Victor som angriper med en stor styrke med bare ett mål: Å drukne Weed og hans tropper.

Den siste kampen braker lås og snart er alt, både stranda og sjøen proppfull av kjempende hunder.

Weed står endelig ansikt til ansikt med Victor, men klarer ikke å drepe ham. Når Victor rømmer til sjøss, greier Allam å holde følge.

Allam bestemmer seg for å bytte side og stoppe Victor en gang for alle. Han drar Victor til bunnen av sjøen, der begge to drukner.

Når Victor dør, dør hans hær også. De som var igjen returnerte til Russland sammen med Maxim. Bare tre av dem greide seg helt tilbake.

Del 4: The Hybrid Bear Arc[rediger | rediger kilde]

The Hybrid Bear Arc: Nå som det er slutt på Victors terrorisering i Hokkaido, drar Weed mot sør for å gjenforenes med hans kjære Koyuki. Når han finner henne, møter han en hund som er farlig lik ham selv. Han finner senere ut at det er hans antatte døde bror, Joe. Joe ble reddet av hans nåværende eier Ninomiyu og trent til å bli en jakt hund. Skogen som var rundt Joes hjem har i det siste vært terrorisert av unaturlige store og aggressive bjørner. Nå som Weeds bror er blitt skadet av en av de enorme bjørnene, bestemmer Weed seg for å bli værende i området for å hjelpe hans bror med å vinne over den voksende trusselen.

Weed får snart med seg noen venner fra Ou, inkludert Kagetora, Ken, George, Kyoushiro, GB, Rocket, Hiro og Sasuke. De får til å drepe to bjørner, men blir overrasket av den så langt største bjørnen i området, kjent som Hybrid Bear. Kampen mot dette monsteret er lang og hard. Mange av Weeds venner er skadet og over halvparten av Joes flokk er blitt drept av den gigantiske bjørnen.

Flokken kjemper mot bjørnen og kampen ledes til kanten av en klippe. Under er det en stor elv og en demning. De klarer å dytte bjørnen over kanten to ganger, men begge gangene klatrer bjørnen rett opp igjen og fortsetter kampen. Utmattelse begynner snart å vises hos hundene, når de rører seg tregere og uorganisert. Når Weed blir fanget og er på god vei til å bli knust av bjørnen, kaster Weeds venn, GB, seg selv inn i kampen og kutter av en av bjørnens tær. GB døde mens han prøvde å redde Weed.

Blindet av hat og et ønske om hevn, arrangerer Weed med Jerome og Joe et siste angrep på monsteret. De to holder bjørnens hode mens Weed utfører Zetsu Tenrou Battouga, han kutter sin veg gjennom bjørnens skalle med tennene sine. Bjørnen, Jerome og Weed faller i den brølende elven.

Joe overlever men begynner å gråte blod når han og hele flokken skjønner at Weed og Jerome har blitt tatt av elven samtidig som bjørnen. Han bestemmer seg for å følge Weeds gruppe tilbake til Ou og forlater sin eier. Det siste synet av Hybrid Bear, var at den ble druknet under vann, den satte seg fast i en av lås kamrene i demningen under.

Vil Weed og Jerome overleve? Hva med Koyuki og Weeds fremtid sammen? Ikke gå glipp av den neste oppdateringen i september 2009.

Det ble ingen oppdatering i september 2009.

Animeserien[rediger | rediger kilde]

Animeserien av «Ginga Densetsu Weed» ble laget i 2005. Den er basert på mangaen «Ginga Densetsu Weed, Del 1 av 4: The Hougen arc» av Yoshihiro Takahashi. Animeserien ble først gitt ut av Studio Den som en TV-serie i Japan.

Selv om animeserien var veldig populær, ble den utsatt av veldig mye kritikk på grunn av hvor store endringer det var gjort i storylinjen, og animasjonen, som ikke kom opp i samme nivå av perfeksjon som det ble gjort i «Ginga Nagareboshi Gin».

Animeserien ble sent som en "Pay Per View" av SkyPerfect Channel (Episode 1-6) og deretter på den Japanske TV-kanalen Animax (Alle de 26 Episodene) fra 3. november 2005 til 11. mai 2006.

Sverige og Finland gav ut Animeserien på DVD kort tid etter den ble sendt på TV, mens Danmark gav den ut seks måneder senere.

Voice Actors Arkivert 31. juli 2008 hos Wayback Machine.

Facts about the Anime Arkivert 14. august 2007 hos Wayback Machine.

DVD/VHS Arkivert 4. mars 2008 hos Wayback Machine.

Handling (Animeserien)[rediger | rediger kilde]

Handlingen er litt annerledes i Animeserien, og siden Mangaserien verken er på engelsk eller norsk, bare japansk, kan jeg ikke skrive noe særlig om den.

Når vi først møter Weed i serien, er han på jakt etter mat (I dette sammenhenget, en fugl) til sin syke mor (Sakura).

Han støter på Engelsk Setteren GB som også jakter etter fugler. GB drepte en fugl de felles hadde jaktet på, men Weed fortalte at han jaktet for å gi mat til hans syke mor, dermed gav GB fuglen han nettopp hadde fanget til Weed.

GB skulle egentlig gi fuglen til Nero. (GB er en av Neros mange slaver) Weed gir fuglen til Sakura (Weeds Mor), og stikker for å finne mer.

På veien møter han GB igjen, som har fått i oppgave å stjele ender fordi han ikke hadde med seg mat tilbake til Nero. GB greier ikke å stjele noen ender, fordi det er en vakthund der. GB møter på Sasuke, en venn av GB og også en slave av Nero, han ble sendt for å stjele endene fordi GB ikke dukket opp. Sammen bestemmer de seg for å stjele endene. Men det GB ikke forteller er at det er en vakthund der.

Sasuke blir fanget av vakthunden, og GB stikker av med endene. Weed møter opp og prøver å hjelpe Sasuke, men han er for svak. Til slutt slipper han taket i Sasuke og tar tak i Weed i stedet. Weed skriker etter hjelp, GB hører dette og løper tilbake av full skyldfølelse. Han greier å redde Weed, men blir fanget selv. I det øyeblikket dukker en skikkelse oppe på åskammen, det var Smith. Vakthunden vet hvem det er, og blir redd og gjemmer seg.

Sammen går Smith, GB, Weed og Sasuke tilbake Sakura. Smith kjenner Sakura, for Smith er nemlig en god venn av Gin, Weeds far. Når de kommer til Sakura, begynner Smith å gråte, av den enkle grunnen at han måtte stikke av tidligere når han reddet Sakura ned fra Futago Passet da beiset Kaibutsu angrep og at Sakura lider. Plutselig faller Sakura sammen, hun er døende og det siste ønsket hennes er at Smith skal ta med seg Weed for å få treffe sin far. Weed gråter og håper på at moren ikke skal dø, men det er for sent.

Smith, en venn av Gin og 'Kommando Offiser' for Ou, tar med seg en lei seg Weed for å finne Gin, som er lederen av Ou.

På veien møter Weed mange venner og fiender, blant annet fienden Hougen, som han har nødt til å kjempe hardt mot senere i serien, og vennen Jerome, som redder Weeds liv flere ganger. Hougens tilhengere blir beordret å banke Gin fordervet, deretter blir Gin tatt til fange og brakt til Hougens base oppe i Alpene.

Gin, Akame og John (De 3 lederne av Ou) befinner seg i en landsby. Det ble en snøstorm, og hunden Reika tilbyr dem Mat og Ly. Reika møter på Hougen tilhengere når hun er på vei tilbake fra hytta Gin og co. søker ly i. Hougen tilhengerne skjønner at hun lyver når hun svarer 'Nei' på om hun har sett en grå akita med tre flenger i pannen. Tilhengerne kontakter Hougen og sier at de har funnet Gin.

Hougen kommer til hytta der Gin og co. søker ly. Det blir kamp mellom tilhengerne til Hougen og Gin. Akame (En av de tre Ou lederne) blir bedt om å løpe det raskeste han kan til Gajou, Akame kommer seg dermed unna. Kampen fortsetter og Hougen har funnet seg et gissel, nemlig Reika, hunden som hadde tilbydd Gin Ly over natten. Hvis Gin og co. prøvde seg på noe, ville Reika simpelt bli drept. Gin og John ble derfor banket fordervet og slept tilbake til basen i Alpene.

Akame når Gajou to dager etterpå, der Weed befinner seg. Weed får høre de dårlige nyhetene. Akame fortalte at de måtte rekrutere en hær, slik de gjorde når de bekjempet Akakabuto (En livsfarlig bjørn, fienden i Ginga Nagareboshi Gin). Over natten sniker Weed og Smith seg av gårde mens Akame ligger og sover. Mel, en valp Weed hadde reddet fra Blue (Enda en slavedriver, som Nero), ble bedt om å passe på og hjelpe Akame etter den to dagers lange turen fra hytta der Gin og John ble banket fordervet til Gajou.

Smith tar med seg Weed videre for å rekruttere til Ou for å kjempe mot Hougen, de prøver senere å redde Gin fra Hougens base, men det er for sent, de har allerede tatt med seg Gin og dratt for å ta over Gajou. Nær slutten av serien greier de å redde Gin fra Hougen.

Serien ender med at Weed kjemper mot Hougen. Weed klarer seg bra, helt til Hougen blir forbannet. Hougen starter sin egen angreps-serie og slår Weed blodig og bevisstløs. Alle trodde Weed var død. Gin holdte det han hadde låvet tidligere, at ingen andre enn Weed skulle kjempe mot Hougen. Hvis Hougen vant, var Gajou hans. Gin holder altså maska selv om Hougen nettopp hadde drept hans sønn. Men weed er ikke død. Han blir bevist igjen, og tar opp kampen. Weed bruker sitt spesielle angrep (Zetsu Tenrou Battouga) som gjorde mye skade på Hougen. Alle trodde Hougen var død fordi han lå der bevisstløs, men han våknet minutter senere.

Weed greier ikke å ta opp kampen igjen siden Zetsu Tenrou Battouga hadde tappet han for krefter, så Gin blir derved nødt til å gjøre det for han. Gin står klar til å drepe Hougen, men Weed ser at vold ikke kan løses med vold og dytter sin far vekk. Weed minner hele Ohu på hva de var, og at det Gin skulle til å gjøre er akkurat likt det Hougen har gjort mot dem. Mens Weed snakker til hele Ohu, greier Hougen å rømme. Kort tid etterpå blir Hougen tatt av lynet når han står på toppen av Gajou.

Gajou blir gjenerobret, og far og sønn blir gjenforent. Gin og Weed hadde nemlig ikke fått sjansen til å snakke med hverandre før kampen mot Hougen.

Rollefigurer i serien[rediger | rediger kilde]

Hvert navn / lenke har en egen liten side hos Gingasite.net.

Hunder[rediger | rediger kilde]

Aper[rediger | rediger kilde]

Aper er ikke med i Animeserien, men er tydeligvis med i Mangaserien

Mennesker[rediger | rediger kilde]

Mennesker er ikke med i Animeserien, men er tydeligvis med i Mangaserien

Bjørner & Annet[rediger | rediger kilde]

Bjørner og annet er ikke med i Animeserien, men er tydeligvis med i Mangaserien

Familie Tre[rediger | rediger kilde]

I de ekstra mangaene står det mye rart om Weed, hans kjæreste og deres avkom, familie treet blir mest sannsynlig oppdatert når «Ginga Densetsu Weed: Orion» kommer.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Serien er på hele 26 Episoder, alle vist fra 3. november 2005 til 11. mai 2006 på AniMax via Sky PerfectTV.

Nedenfor har jeg laget en liste over alle episodene. Hver episode varer i ca. 24 minutter (23:55) og kan bli sett på WatchAnimeOn, eller kjøpt på DVD. (I dag er det bare Gucca.dk som selger Boxset av Ginga Densetsu Weed med norsk tekst. Det er 2 Boxsetter av DVD-ene med norsk tekst, Boxset 1 inneholder 4 DVD-er, episode 1 – 13 og Boxset 2 inneholder de 4 siste DVD-ene, episode 14 – 26.)

Episode 1 - その名はウィード / Sono na wa Weed! / His name is Weed!

Episode 2 - 大将の器 / Taishou no utsuwa / The tool of the leader

Episode 3 - 二子峠の真実 / Futago touke no shinjitsu / Truth of the Futago Pass

Episode 4 - 受け継がれし魂 / Uketsugareshi tamashii / Succeeding Soul

Episode 5 - 放たれた決意 / Hanareta ketsui / Released Decision

Episode 6 - 迫りくる野望 / Semari kuru yabou / Imminent Ambition

Episode 7 - 新たなる鳴動 / Aratanaru meidou / A new Rumbling

Episode 8 - 絆の向こう / Kizuna no Mukou / The other side of bond

Episode 9 - 砕けえぬ誓い / Kudake enu chikai / A broken oath

Episode 10 - 二つの正義 / Futatsu no seigi / The justice of two

Episode 11 - ウィード覚醒 / Weed kakusei / Weed awakens

Episode 12 - 漢の約束 / Kan no yakusoku / An Honourable Promise

Episode 13 - 永遠の誇り / Eien no hokori! / Eternal Pride

Episode 14 - 蠢く凶刀」 / Ugomeku kyou katana / The Assassin's slithering dagger

Episode 15 - 絶 天狼抜刀牙 / Zetsu tenrou battouga / The Zetsu tenrou battouga!

Episode 16 - 決別 / Ketsubetsu / Farewell

Episode 17 - 雪上の死闘 / Setsujou no shitou / The struggle in the blizzard

Episode 18 - 友への叫び / Tomo heno sakebi / An outcry to a friend

Episode 19 - 愚か者の意地 / Orokamono no iji / A fool's disposition

Episode 20 - 奥羽決死隊 / Ou kesshitai / The ou suicide corps

Episode 21 - 牙城潜入 / Gajou sennyuu / Infiltrating Gajou

Episode 22 - 父と子と / Chichi to ko to / Father and Son

Episode 23 - 開戦 二子峠 / Kaisen futago touge / The War of Futgo Pass begins

Episode 24 - 炎雪の決戦 / Honoo yuki no kessen / A War of Fire and Snow

Episode 25 - 激流 / Gekiryuu / The Raging Stream

Episode 26 - 真・銀牙伝説 / Makoto Ginga Densetsu / The true Ginga Legend

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Studio: Studio Den.

Seriedirektør: Toshiyuki Kato.

Episodedirektør: Hideki Hiroshima, Ryoji Fujiwara, Shunji Yoshida & Toshiyuki Kato.

Rollefigurdesigner: Masaaki Kounan.

Manuskript: Kenichi Yamashita, Rika Nakase, Takeshi Yamada.

Produksjonsleder: Hiroshi Takeda.

Musikk: Dohatsuten.

Intro-musikk: Dohatsuten.

Serien er på 8 DVD-er (2 Boxsetter) og varer tilsammen om lag 620-650 minutter. DVD-ene kom ut i 2005 og de to Boxsettene med Norsk & Dansk tekst i 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]