Silver Fang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silver Fang
銀牙~流れ星銀~
(Silver Fang: Meteor Gin)
DemografiShōnen
Sjanger Action
Eventyr
Manga
Manus Yoshihiro Takahashi
Utgiver Japans flagg Jump Comics
Magasin Japans flagg Weekly Shonen Jump
Periode 19831987
Tankōbonbind 18

Silver Fang (org. Ginga Nagareboshi Gin) er en japansk manga-serie. Den er skrevet og tegnet av den japanske tegneserieskaperen Yoshihiro Takahashi.

Filmene som er laget i 1986 består av en serie av 4 VHS filmer, som varer i rundt 80 minutter pr film. Silver Fang ble animert av Toei Animation

Serien har blitt utgitt to ganger i Norge. Første gangen på VHS og DVD og kun på DVD den andre gangen. Det finnes flere utgaver av serien på VHS fra forskjellige utgivere, og to av dem er VIP Scandinavia og RK trading AS

Den første versjonen som ble sluppet på VHS og DVD var kraftig sensurert og hele serien var kuttet ned med til sammen over 200 min. Den bestod også av to forskjellige dubbede versjoner, der den første ble avløst da Silver ble med de andre løs-hundene for å bekjempe Akakabuto. Denne dubben hadde, i motsetning til den første versjonen, kraftige uttalefeil når det gjaldt navn på diverse personer og steder videre i serien.

Den andre versjonen som ble sluppet eksklusivt til DVD i 2006 inneholdt den usensurerte, Japanske versjonen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om en Akita-valp som heter Silver, som er sønn av den store bjørnehunden Riki. Serien begynner med at Silver blir født i liten by i Japans "ødemark", byen er avhengig av skiturister, men i det siste har en del av skiløperne blitt drept av grizzlybjørnen Akakabuto. En jeger kalt Gohei har trent opp en rekke bjørnehunder. En dag 5 år før historien om Silver begynte var Gohei ute på bjørnejakt med Akita Inuen sin, Shiro (Riki's far). De møter på bjørnen Akakabuto, som har truet befolkningen i byen. Gohei blir angrepet av bjørnen, og mister det ene øret. Shiro slåss for livet mot Akakabuto, men mister det, men ikke før Gohei klarer å skyte den store bjørnen i det ene øyet, slik at nervesystemet til Akakabuto ble skadet, og bjørnen ble overnaturlig stor og aggressiv. Den lille byen er avhengig av at Akakabuto dør, ellers kommer turistene til å bli skremt og byen vil gå konkurs.

I begynnelsen av filmen ser vi at Gohei og Riki er på jakt. I mellomtiden blir Silver født. Daisuke (eieren av moren til Silver. En liten gutt som kommer til å bli Silvers beste venn) er en veldig utålmodig gutt, og tar med seg Silver i snøscooteren sin slik at de kan ta igjen Gohei og Riki, slik at Silver får hilst på sin far. Når Daisuke og Silver finner Riki og Gohei er Riki i en kamp for liv og død mot Akakabuto. Daisuke og Silver kan ikke gjøre noe og blir nødt til å se på. Etter en hard kamp blir Riki utslitt, og Akakabuto kaster ham ned i en ravine. Silver ser dette, og fra og med den dagen ble Akakabuto Silvers dødsfiende og Silver sverger å hevne sin far.

Gohei trener Silver til og bli en god bjørnehund, og det lykkes han i. En dag når Silver er ute i skogen alene møter han på noen villhunder. Deres mål er også å drepe Akakabuto og få fred i skogen. Silver følger etter disse hundene, og til sitt store sjokk finner han ut at lederen av flokken er ingen ringere en hans far Riki, som alle trodde var død, men Riki mistet hukommelsen da han falt ned ravinen. Silver blir med hundeflokken, deres mål er å samle in så mange hunder som mulig i kampen mot Akakabuto. De reiser rundt over hele landet og rekrutter hunder, til det siste og store slaget.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata