George Eads

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
George Eads
George Eads at USAG-Yongsan.jpg
FødtGeorge Coleman Eads III
1. mars 1967 (55 år)
Fort Worth, Texas, USA
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Texas Technology University, Belton High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1994
IMDbIMDb

George Coleman Eads III (født 1. mars 1967) er en amerikansk skuespiller, best kjent for sin rolle som Nick Stokes i TV-serien CSI: Crime Scene Investigation.

Personlige liv[rediger | rediger kilde]

Eads ble født i Fort Worth i Texas og vokste opp i Belton, 60 miles nord for Austin, Texas sin hovedstad. Hans far er Arthur Coleman «Cappy» Eads og hans mor er Vivian Baker. Eads har en søster, Angela Eads Tekell, som er advokat i Waco i Texas. Eads' stefar, Dudley Baker, er en gynekolog. George ble uteksaminert fra Belton High School i 1985 og fra Texas Tech University i 1990 med en grad i markedsføring. Før han startet på sin skuespillerkarriere arbeidet han som selger av kopimaskiner samt selger av førstehjelps- og sikkerhetsrekvisita for Cintas.

Karriere[rediger | rediger kilde]

For å satse på en skuespiller karriere flyttet Eads til Los Angeles i California i en pickup som han lånte av sin stefar. Når han ankom Los Angeles kunne han bare kjøre om dagen da begge hovedlysene ikke fungerte. Han fikk sitt store gjennombrudd i såpeoperaen Savannah. Selv om hans rollefigur døde i åpningsepisoden var han så populær at produsentene fortsatte å bruke han i tilbakeblikk og tilslutt skrev han inn i en fast rolle som den opprinnelige rollefigurens identiske tvilling.[1]

Deretter hadde Eads gjesteroller på ER, samt at han arbeidet på fjernsynsfilmer som Crowned and Dangerous med Yasmine Bleeth i 1997.

I 2000 ble Eads en av hovedskuespillerne i CBS-serien CSI, hvor han spiller Las Vegas kriminalteknikkeren Nick Stokes.

Parallelt med CSI, har Eads arbeidet på noen flere fjernsynsfilmer, slik som 2003-filmen Monte Walsh, med Isabella Rossellini og 2004-filmen Evel Knievel, hvor han spiller Evel Knievel.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Hovedrolleinnehaver[rediger | rediger kilde]

Gjesteroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]