George Eads

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
George Eads
GeorgeEads0103.png
FødtGeorge Coleman Eads III
1. mars 1967 (50 år)
Fort Worth, Texas, USA
Utdannet ved Texas Technology University
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller
NasjonalitetUSA
Kjente rollerNick Stokes i CSI: Crime Scene Investigation
IMDbIMDbRedigere på wikidata

George Coleman Eads III (født 1. mars 1967) er en amerikansk skuespiller, best kjent for sin rolle som Nick Stokes i TV-serien CSI: Crime Scene Investigation.

Personlige liv[rediger | rediger kilde]

Eads ble født i Fort Worth i Texas og vokste opp i Belton, 60 miles nord for Austin, Texas sin hovedstad. Hans far er Arthur Coleman «Cappy» Eads og hans mor er Vivian Baker. Eads har en søster, Angela Eads Tekell, som er advokat i Waco i Texas. Eads' stefar, Dudley Baker, er en gynekolog. George ble uteksaminert fra Belton High School i 1985 og fra Texas Tech University i 1990 med en grad i markedsføring. Før han startet på sin skuespillerkariere arbeidet han som selger av kopimaskiner samt selger av førstehjelps- og sikkerhetsrekvisita for Cintas.

Karriere[rediger | rediger kilde]

For å satse på en skuespiller karriere flyttet Eads til Los Angeles i California i en pickup som han lånte av sin stefar. Når han ankom Los Angeles kunne han bare kjøre om dagen da begge hovedlysene ikke fungerte. Han fikk sitt store gjennombrudd i såpeoperaen Savannah. Selv om hans rollefigur døde i åpningsepisoden var han så populær at produsentene fortsatte å bruke han i tilbakeblikk og tilslutt skrev han inn i en fast rolle som den opprinnelige rollefigurens identiske tvilling.[1]

Deretter hadde Eads gjesteroller på ER, samt at han arbeidet på fjernsynsfilmer som Crowned and Dangerous med Yasmine Bleeth i 1997.

I 2000 ble Eads en av hovedskuespillerene i CBS-serien CSI, hvor han spiller Las Vegas kriminalteknikkeren Nick Stokes.

Parallelt med CSI, har Eads arbeidet på noen flere fjernsynsfilmer, slik som 2003-filmen Monte Walsh, med Isabella Rossellini og 2004-filmen Evel Knievel, hvor han spiller Evel Knievel.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Hovedrolleinnehaver[rediger | rediger kilde]

Gjesteroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]