Geir Gulliksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Geir Gulliksen
Geir Gulliksen Oslo Jazzfestival (202213).jpg
Født 31. oktober 1963
Kongsberg
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Aschehougprisen, Mads Wiel Nygaards legat

Geir Gulliksen (født 31. oktober 1963Kongsberg og bosatt i Oslo) er en norsk forfatter og forlagsredaktør.

Gulliksen har gått på Forfatterstudiet i Bø (1985). Han har arbeidet som forlagsredaktør i Tiden Norsk Forlag. Fra 2000 er han sjefredaktør i Oktober forlag. Som forlagsredaktør har han fått stor oppmerksomhet for å drive fram en ny generasjon norske forfattere på 1990-tallet, deriblant Linn Ullmann, Kristine Næss, Karl Ove Knausgård, Tore Renberg og Lars Ramslie. I 2008 ble han tildelt Mads Wiel Nygaards legat.

Diktet «Alt dette skal begynne en gang til» (fra samlingen Se på meg nå) ble kåret til «Årets beste dikt» av NRK P2s fagjury og lyttere i 2005.[1]

Bibliografi

  • Mørkets munn – roman (1986)
  • Steder. På torget – dikt (1990)
  • Lenkene flyter på vannet – drama (1991)
  • Monografi – dikt (1996)
  • Virkelighet og andre essays –essays (1996)
  • Om tyngde og letthet – dikt (1998)
  • Voksne dikt – dikt (1999)
  • Våkner om natten og vil noe annet – roman (2001)
  • Poetokrati – essays (2003)
  • Kanskje. Kanskje ikke, eller Pia er et spøkelse – barnebok (2003) (illustrert av Bo Gaustad)
  • In vivo – roman (2004) (sammen med Håvard Syvertsen)
  • Se på meg nå – dikt (2005)
  • Hvis jeg må være meg – samlede dikt 1995-2005 (2006)
  • Hannu, Hannu – ungdomsroman (2006)
  • Et ansikt som minner om norsk politikk – dikt (2008)
  • Tjuendedagen – roman (2009)
  • Forenkling – roman (2010)
  • Iben og forvandlingen – bildebok (2012)
  • Bøyde knær – roman (2012)
  • En kropp – dramatikk, framført på Dramatikkens hus (2012)
  • Kan vi gjøre det igjen – tilnærmet samlet sakprosa, essays, Aschehoug (2013)
  • Ung trost klokken fem om morgenen i en brusende alm – lyrikk, Flamme (2014)
  • Joel og lo – barnebok, Aschehoug (2014)
  • En kropp og Demoner – dramatikk, Aschehoug (2014)
  • Historie om et ekteskap – roman, Aschehoug (2015)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ nrk.no - kultur Hvilket dikt er årets beste? 03.12.2005

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
 Erlend Loe 
Vinner av Aschehougprisen
Neste mottaker:
 - 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)