Dramatikkens hus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dramatikkens hus
Dramatikkens hus med Joachim Nielsens gang mellom gavlsveggen og gjerdet
Org.formStiftelse
Org.nummer958 331 975
Stiftet1. januar 1986
LandNorge
HovedkontorTøyenbekken 34
FormålScenekunst[1]
Nettstedwww.dramatikkenshus.no (no)
Kart
Dramatikkens hus
59°54′41″N 10°45′44″Ø

Dramatikkens hus har et nasjonalt ansvar for å utvikle ny norsk dramatikk.

Dramatikkens hus bidrar med økonomiske midler, dramaturgstøtte og sceniske ressurser til scenekunstnere, forfattere og andre som ønsker å utvikle ny dramatikk. Vi er fagfeltets utviklingsarena og prøverom. I våre scenerom får dramatikere mulighet til å utforske tekstene sine sammen med blant andre regissører og skuespillere.

Dramatikkens hus ble etablert i 2010 og er en stiftelse som mottar driftsmidler fra Kulturdepartementet og Oslo kommune. Dramatikkens hus er lokalisert i Tøyenbekken 34, i de tidligere lokalene til Oslo Elektriske Sveiseverksted. Det tidligere sveiseverkstedets lokaler er ombygget til et teaterbygg, blant annet gjennom dugnadsinnsats.

Dramatikkens hus startet virksomheten 1. januar 2010, og ble offisielt åpnet for publikum 4. mars 2010 gjennom presentasjon av tekster på egen scene. Stiftelsen Dramatikkens hus ble tidligere kalt Det Åpne Teater, som ble grunnlagt i 1983 og etablert som stiftelse i 1986.

Stiftelsens styremedlemmer ble fra 1996 oppnevnt av Norske Dramatikeres Forbund, Norsk Sceneinstruktørforening, Norsk Skuespillerforbund, Norsk Teater- og Orkesterforening og de ansatte ved Dramatikkens hus.

Ledelse 2010-2012: Jon Tombre, Kai Johnsen og Marit Solbu. Daglig leder fram til våren 2014 var Marit Solbu, for øvrig besto ledelsen av Siri Senje (utviklingskonsulent) og Line Rosvoll (utviklingskonsulent). Etter en omorganisering våren 2014 ble Line Rosvoll kunstnerisk leder og øverste ansvarlig for institusjonen. Styreleder er Monica Boracco.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]