Hopp til innhold

Forfatterstudiet i Bø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forfatterstudiet i Bø, tidligere også omtalt som Forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark, er et ettårig høyskolekurs innen skjønnlitterær skriving. Undervisninga foregår i Bø i Telemark, og er et samarbeidsprosjekt mellom Den norske Forfatterforening og Universitetet i Sørøst-Norge som Høgskolen i Telemark ble en del av i 2018.

Forfatterstudiet i Bø ble etablert i 1982 etter en idé av lyrikeren Eldrid Lunden. Det var den første skolen i kreativ skriving i Norge, og den er i dag også den mest kjente. I ti år var studiet et halvårsskurs inntil det i 1992 ble utvidet til to semestre. Studiet inneholder både teoretisk undervisning og praktisk skriveverksted. Inntak skjer på grunnlag av innsendte tekster, og gjestelærere er anerkjente forfattere. Eldrid Lunden var daglig leder fra 1982 inntil 2011, da forfatteren Rune Christiansen overtok.

For skoleåret 2015/2016 var det 182 søkere til 16 plasser.

Kjente studenter[rediger | rediger kilde]

Inntil 2000 hadde 60 tidligere studenter ved Forfatterstudiet i Bø blitt forfattere. Tre av dem har siden 1995 mottatt Tarjei Vesaas' debutantpris. Blant studenter som har blitt forfattere, er:

Også Skrivekunst-akademiet i Hordaland tilbyr forfatterutdanning som fulltidsstudium.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]