G.I. Joe: The Rise of the Cobra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
G.I. Joe: The Rise of the Cobra
Generell informasjon
SjangerAction
Sci-fi
Eventyr
Utgivelsesår2009
Prod.landUSA
Lengde118 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiStephen Sommers
ProdusentLorenzo di Bonaventura
Bob Ducsay
Brian Goldner
ManusforfatterStuart Beattie
David Elliot
Paul Lovett
MusikkAlan Silvestri
KlippBob Ducsay
Jim May
Foran kamera
MedvirkendeChanning Tatum
Joseph Gordon-Levitt
Dennis Quaid
Sienna Miller
Marlon Wayans
Christopher Eccleston
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

G.I. Joe: The Rise of the Cobra er et amerikansk actioneventyr fra 2009. Den er skrevet av Stuart Beattie, David Elliot og Paul Lovett, regissert av Stephen Sommers, og har Channing Tatum, Sienna Miller, Joseph Gordon-Levitt og Dennis Quaid i noen av hovedrollene.

Den ble etterfulgt av G.I. Joe: Retaliation (2013).

Handling[rediger | rediger kilde]

Duke (Channing Tatum) og Ripcord (Marlon Wayans er to soldater som blir frastjålet topphemmelige våpen av en ond organisasjon kalt Cobra. De må dermed bli med en gruppe supersoldater, bare kjent som G.I. Joe, for å rette opp denne feilen. General Hawk (Dennis Quaid), lederen av G.I. Joe, sender dem og sine beste soldater ut for å stoppe Cobra fra å ta over verden og dermed bevise at organisasjonen hans er ekte amerikanske patrioter og helter. For Duke er det imidlertid ett stort problem: en av hovednøklene til Cobra er hans eks-kjæreste, Anastasia DeCobray (Sienna Miller).

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Sam Worthington ble tilbudt rollen som Duke, men avslo for å i stedet spille i Avatar (2009). Produsent Lorenzo di Bonaventura så for seg Mark Wahlberg i rollen.
  • Channing Tatum ville opprinnelige ikke spille i filmen fordi han følte at den støttet krig. Imidlertid endret han oppfatning når han leste manuset. Han ble også overtalt av sin gode venn Joseph Gordon-Levitt.
  • Rollen til Dennis Quaid var egentlig ganske liten, men imponerte folkene bak filmen så mye at manusforfatter Stuart Beattie måtte skrive 10-15 scener ekstra for Quaid.
  • Olga Kurylenko ble vurdert for rollen som The Baroness.
  • Hele 112 biler ble ødelagt i løpet av filmingen. Dette var for øvrig ny rekord for bilødeleggelser i en film (Blues Brothers (1980) hadde den gamle med 104 ødelagte biler). Biler som eksploderte i lufta ble ikke tatt med i beregningen.
  • Det er over 250 eksplosjoner registrert i filmen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]