Gøril Thomassen Hammerstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gøril Thomassen Hammerstad
NTNUansatteHF-1878 GørillHammserstad.jpg
Gøril Thomassen Hammerstad
Foto: Thor Nielsen
Født9. november 1965 (52 år)
Tromsø
Beskjeftigelse Professor
NasjonalitetNorge

Gøril Thomassen Hammerstad (født 9. november 1965 i Tromsø og oppvokst i Lofoten) er en norsk professor i anvendt språkvitenskap og arbeidslivskommunikasjon ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.Hun er koordinator for Senter for faglig kommunikasjon (SEKOM) ved NTNU[1]. Siden 2017 er hun også professor i sakprosa[2]. Thomassen Hammerstads forskningsfelt er samtale- og diskursanalyse i profesjonelle og institusjonelle domener. Hennes arbeid dreier seg i stor grad om hvordan samtaleledelse kan brukes til å forstå brukerdeltakelse og få praktisk betydning for brukerinvolvering i helsevesenet[3].

De siste fem årene har hun vært særlig engasjert i å etablere et masterprogram i faglig kommunikasjon ved NTNU. Det er sendt inn søknad om programmet som etter planen skal starte opp høsten 2019[4].

Thomassen Hammerstad er utdannet lærer fra Bodø lærerhøgskole 1989 og har fagutdanning i språkvitenskap fra NTNU. I 2005 avla hun sin doktorgrad med avhandlingen Den flerbunnete treningssamtalen : en studie av samtaler mellom pasient og student fra sykepleier- og medisinerutdanning ved NTNU[5].

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Senter for faglig kommunikasjon (SEKOM) - Ansatte». www.ntnu.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  2. ^ Mikkelsen, Solveig (29. september 2017). «Lege, politi og lektor: - Derfor er kunnskap om faglig kommunikasjon så viktig for oss». universitetsavisa.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  3. ^ «Gøril Thomassen Hammerstad». www.ntnu.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  4. ^ «Satser på å få nytt masterprogram i faglig kommunikasjon  : SEKOM-Bloggen». www.ntnu.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  5. ^ Gøril, Thomassen, (2005). «Den flerbunnete treningssamtalen : en studie av samtaler mellom pasient og student fra sykepleier- og medisinerutdanning» (engelsk). Besøkt 14. mars 2018.