Gøril Thomassen Hammerstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Gøril Thomassen»)
Gøril Thomassen Hammerstad
Født9. nov. 1965Rediger på Wikidata (58 år)
Tromsø
BeskjeftigelseProfessor Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Gøril Thomassen Hammerstad (født 9. november 1965 i Tromsø og oppvokst i Lofoten) er en norsk professor i anvendt språkvitenskap og arbeidslivskommunikasjon ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.Hun er koordinator for Senter for faglig kommunikasjon (SEKOM) ved NTNU[1]. Siden 2017 er hun også professor i sakprosa[2]. Thomassen Hammerstads forskningsfelt er samtale- og diskursanalyse i profesjonelle og institusjonelle domener. Hennes arbeid dreier seg i stor grad om hvordan samtaleledelse kan brukes til å forstå brukerdeltakelse og få praktisk betydning for brukerinvolvering i helsevesenet[3].

De siste fem årene har hun vært særlig engasjert i å etablere et masterprogram i faglig kommunikasjon ved NTNU. Det er sendt inn søknad om programmet som etter planen skal starte opp høsten 2019[4].

Thomassen Hammerstad er utdannet lærer fra Bodø lærerhøgskole 1989 og har fagutdanning i språkvitenskap fra NTNU. I 2005 avla hun sin doktorgrad med avhandlingen Den flerbunnete treningssamtalen : en studie av samtaler mellom pasient og student fra sykepleier- og medisinerutdanning ved NTNU[5].

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Senter for faglig kommunikasjon (SEKOM) - Ansatte». www.ntnu.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  2. ^ Mikkelsen, Solveig (29. september 2017). «Lege, politi og lektor: - Derfor er kunnskap om faglig kommunikasjon så viktig for oss». universitetsavisa.no. Arkivert fra originalen 13. mars 2018. Besøkt 13. mars 2018. 
  3. ^ «Gøril Thomassen Hammerstad». www.ntnu.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  4. ^ «Satser på å få nytt masterprogram i faglig kommunikasjon  : SEKOM-Bloggen». www.ntnu.no. Besøkt 13. mars 2018. 
  5. ^ Gøril, Thomassen, (2005). «Den flerbunnete treningssamtalen : en studie av samtaler mellom pasient og student fra sykepleier- og medisinerutdanning» (engelsk). Besøkt 14. mars 2018.