Fryktens sommer 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
I Still Know What You Did Last Summer
Generell informasjon
Utgivelsesår1998
Prod.landUSA
Lengde101 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørDanny Cannon
ProdusentNeal H. Moritz
ManusforfatterLois Duncan
MusikkJohn Frizzell
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Love Hewitt
Freddie Prinze Jr.
Matthew Settle
Muse Watson
Jennifer Esposito
Annen informasjon
Budsjett$24 million
Prod.selskapColumbia Pictures
Premiere13. november 1998 (USA)
Eksterne lenker

I Still Know What You Did Last Summer er en amerikansk slasherfilm fra 1998, og er en oppfølger til filmen I Know What You Did Last Summer fra 1997. En tredje film i serien, Fryktens sommer 3, kom ut i 2006.

Filmen ble regissert av Danny Cannon, og manus ble skrevet av Trey Callaway. Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze jr. og Muse Watson har hovedrollene. I Still Know What You Did Last Summer fortsetter like etter hendelsene som fant sted i den første filmen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Julie James går på college og våkner skrikende i et klasserom etter et mareritt som involverer en skremmende hevngjerrig fisker, Ben Willis. Hun sliter fremdeles med vonde minner og mareritt etter de brutale drapene på vennene sine, Helen Shivers og Barry Cox, fra sommeren før. Julies venninne og romkamerat, Karla Wilson, deltar i en konkurranse hos en lokal radiostasjon, hvor premien er en ferie til Bahamas med alle utgifter betalt. Hun vinner fire billetter, og inviterer først kjæresten, Ray. Men Ray avslår invitasjonen fordi han er såret fordi hun tidligere nektet å besøke ham i Southport, og heller går ut sammen med vennene sine fra college. Det er åpenbart at Ray planlegger å fri til Julie, og han reiser til Bahamas for å overraske henne.

Om kvelden kjører Ray og hans medarbeider, Dave, for å møte Julie. På veien stopper de på grunn av en bil som har stoppet midt i veien. Ray går ut av bilen, og Ben Willis spidder Dave gjennom munnen med kroken sin. Ray kommer seg unna, men blir skadet fra å falle ned en bratt skrent. Neste morgen, venter Julie utenfor leiligheten sin på at Ray skal dukke opp, men Karla overbeviser henne om at han ikke kommer til å dukke opp. Tyrell, Karlas kjæreste, kommer sammen med kompisen, Will Benson som er forelsket i Julie. Ettersom gruppen kommer til Bahamas oppdager de at mange andre gjester allerede har forlatt området fordi orkan-sesongen har begynt.

Når de blir vist opp til sine hotellrom ser Julie, til sin store overraskelse, at hun skal dele rom med Will. Samme kveld, går de til hotellets bar, og Julie synger karaoke, men hun stopper når ordene "jeg vet fortsatt hva du gjorde sist sommer" ruller over skjermen. Vettskremt, forlater hun gruppen og går tilbake til rommet sitt, hvor Will dukker opp med blomster og han innrømmer at han er forelsket i henne. Julie gjengjelder ikke følelsene og tar en dusj, før alle fire prøver ut badestampen. Mens Julie er på badet, legger hun merke til at tannbørsten hennes har forsvunnet.

Julia finner Darick, som arbeidet ved havna, hengende død i et skap etter at Ben Willis drepte ham med en krok. Etter denne grusomme oppdagelsen finner hun Tyrell, Karla, og Will og forteller de ansatte ved hotellet om oppdagelsen. De leter gjennom rommet, men det er ingen tegn til Darick. Hotell-direktøren tror ikke på historien hennes, og Julie prøver å ringe politiet, men hun finner ut at telefonlinjene er døde på grunn av en innkommende orkan. Hotellets personale er opptatt med å forberede seg mot uværet. Ben Willis dukker opp og dreper en vaskehjelp, Olga, og senere blir en annen ansatt, Titus Telsco, hans neste offer. Dagen etter, oppdager de at enkelte av personalet og direktøren ved hotellet er drept. I tillegg oppdager de at en to-veis radio, deres eneste måte å kontakte omverdenen med, er ødelagt. Fullstendig isolert, forteller Julie de andre om det som skjedde forrige sommer.

Tyrell mistenker at Estes, en annen hotell-ansatt, er morderen, fordi han er den eneste som ikke har blitt funnet. Gruppen går til Estes sin leilighet for å se etter ledetråder. De finner Julies tannbørste og Karlas hårbøyle, og konkluderer med at Estes har brukt voodoo for å beskytte dem. Estes dukker opp og viser dem en gravplass i skogen med gravene til Ben Willis sin kone og datter. De finner også en tom grav og gravstein med Julie sitt navn på. Estes forklarer at Ben Willis en gang hadde to barn, en gutt og en jente, og at han drepte sin utro kone på hotellrommet hvor Julie bor. Plutselig ser de at Estes har forsvunnet, og Will melder seg frivillig til å lete etter ham. De andre går tilbake til hotellet for å samle forsyninger og forsvare seg. De finner Nancy, hotellets bartender, som gjemmer seg i fryseren på kjøkkenet. Tyrell blir knivstukket i halsen av fiskeren. Jentene blir så jaget til loftet på hotellet, hvor Karla blir angrepet av Ben og begge to faller gjennom gulvet og til soverommet nedenfor. Etter en kort kamp kommer Karla seg unna.

Karla, Julie og Nancy søker tilflukt i kjelleren. Nancy slår på lyset og de oppdager at kjelleren er lagringsplass for alle de døde kroppene. Plutselig stormer Will inn, og han overbeviser jentene om å dra tilbake til hotellet, og han sier han oppdaget fiskeren på stranden. Tilbake på hotellet, ser Julie at genseren til Will er blodig, og Estes har blitt stukket til døde med en harpun. Ben Willis dukker opp og dreper Nancy og skader Karla. Will spør Julie hva hennes favoritt-radiostasjon er, og han avslører at det var han som var radioverten som spanderte reisen til Bahamas. Will drar med seg Julie til gravplassen i skogen. Julie spør hvorfor han gjør alt dette, og Will avslører at han er Ben Willis sin sønn. Ben Willis dukker opp, og han bekrefter at Will er hans sønn. Rett før de skal drepe Julie dukker Ray opp. Han blir angrepet av Will, og en kamp oppstår. Ben knivstikker Will ved et uhell og dreper ham. Julie har fått tak i en pistol, og han skyter Ben i brystet.

Ben faller død om i den tomme graven som ble gravd for Julie. Tilbake på hotellet, blir Karla funnet i live og de blir reddet av kystvakten. En stund senere har Ray og Julie giftet seg, og de har kjøpt et hus sammen. Ray er på badet og pusser tennene før leggetid, men Julie sitter på soverommet. Hun hører noe bråk og leter gjennom huset. Hun finner ingenting og returnerer til soverommet. Baderomsdøren har vært lukket og låst hele tiden, mens Ray var der inne. Julie setter seg på sengen sin og titter i speilet, da hun ser Ben Willis under sengen sin. Hun skriker i skrekk i det fiskeren griper tak i foten hennes med kroken si og trekker henne under sengen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]