Fredrik Klock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fredrik Klock
Født3. sep. 1981[1]Rediger på Wikidata (40 år)
ÅlesundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Fredrik Linge Klock (født 3. september 1981 i Ålesund) er en norsk fotballspiller som spilte for Hødd, SK Brann og AaFK. Han spilte også en sesong for FF Lillehammer da han var utlånt fra AaFK, mens han tjenestegjorde i militæret i 2002. Han var kaptein for Hødd, også da de sensasjonelt vant cupfinalen mot Tromsø i 2012.

Som guttespiller kom han til Aalesund, og fikk tidlig sjansen til å trene med A-laget. Der slet han med å etablere seg på laget, men han var likevel med i A-troppen som spilte i eliteserien i 2003. Han fikk sin debut da han spilte 12 sekunder mot Lillestrøm i 2003. Han ble kåret til banens beste spiller i sin første eliteseriekamp fra start mot Bryne, og han scoret sitt (november 2003) eneste eliteseriemål mot Sogndal samme sesong.

Sommeren 2004 gikk han til Brann, der han fikk noen kamper før skader gjorde at han ikke klarte å etablere seg på laget. Skadeproblemer bidro også til at han måtte vente til Royal League-kampen mot Halmstad før han fikk sin Brann-debut i februar 2005. Klock fikk med seg tre eliteseriekamper for Brann i 2005, totalt 9 kamper fordelt på serie, cup, Europa Cup og øvrige kamper. 7. februar 2006 forlot Klock Brann til fordel for 1.-divisjonsklubben Hødd, hvor han spilte til han avsluttet karrieren som norsk cupmester i 2012.

Klock var midtstopper, men for Branns reservelag måtte han spille nesten en hel omgang som målvakt i 2. divisjonskampen mot FK Haugesund i august 2005. Der vartet han like godt opp med å redde et straffespark på overtid.

Ved siden av fotballkarrieren studerte Fredrik Klock bl.a. eksportmarkedsføring, og har en mastergrad i økonomi og ledelse.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 26205, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]