Francisco Javier Arellano Félix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Francisco Javier Arellano Félix
Francisco arrested by the DEA.jpg
Født11. desember 1969 (50 år)
Mexico
Beskjeftigelse Narkotikasmugler
Nasjonalitet Mexico

Francisco Javier Arellano Félix (født 11. desember 1969 i Mexico), også kjent under sitt alias «El Tigrillo» (lille tiger), Ramón Arellano Félixs bror er en mexicansk narkohandler og tidligere leder av Tijuana-kartellet som smugler narkotika fra Mexico til USA.

Tijuana-kartellet er et av de tre største narkokarteller i Mexico. Det er kjent for å rekruttere gatebander i Los Angeles. Tijuana-kartellet er beryktet for ekstrem brutalitet og mord. Kartellet var på slutten av 1990-årene ansvarlig for å levere halvdelen all den kokain som selges i USA. I januar 2006 ble det oppdaget at gruppen hadde en tunnel som gikk fra Tijuana i Mexico til Otay Mesa i San Diego i USA.

Rettsforfølgelse[rediger | rediger kilde]

Arellano ble arrestert av den amerikanske kystvakten onsdag den 16. august 2006 på en fiskebåt ved Californiahalvøya. Den 5. november 2007 ble han idømt livsvarig fengsel for distribusjon av kokain og hvitvasking av penger.[trenger referanse] Han hadde i september 2007 erklært seg skyldig.[trenger referanse] Han soner i ADX Florence, USAs mest sikre fengsel.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]