Francis Weston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Muligens Francis Weston, av ukjent kunstner

Francis Weston (født 1513?, henrettet 17. mai 1536) var en rik hoffmann ved kong Henrik VIII av Englands hoff. Han ble trukket inn i anklagene mot kongens hustru Anne Boleyn, anklaget for forræderi og henrettet sammen med dronningen og fire andre. Historikerne mener at han sammen med de andre var høyst sannsynlig uskyldige.

Weston ble født inn i en meget rik og familie med gode kontakter og han fant raskt en posisjon ved hoffet. Han skal etter sigende ha vært meget attraktiv mann med et rykte som en levde livet lett og var ofte i festlige lag. Han var gift, men var ofte utro. Ryktene som gikk på denne tiden ville ha det til at han hadde et hemmelig forhold til Margaret Shelton, som hadde vært elskerinnen til kong Henrik VIII i tiden 1534–1535. Han skal også ha vært involvert i et homoseksuelt forhold til George Boleyn, vicomte av Rochford, men ingen historikere har noen gang funnet bevis på at sistnevnte var homofil.

Weston døde da han var tidlig i tyveårene. Han ble antatt falskt anklaget for å ha vært involvert i utenomekteskapelig forhold til dronning Anne Boleyn. Historikerne mener ganske sikkert at anklagene var fabrikkerte. Han ble halshugget rett utenfor Tower of London den 17. mai 1536.