Francis Weston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Francis Weston
Født1511[1][2]Rediger på Wikidata
Surrey
Død17. mai 1536Rediger på Wikidata
Tower Hill
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
EktefelleAnne Pickering[3]
FarRichard Weston
NasjonalitetKongeriket England
GravlagtTower of London

Francis Weston (født 1513?, henrettet 17. mai 1536) var en rik hoffmann ved kong Henrik VIII av Englands hoff. Han ble trukket inn i anklagene mot kongens hustru Anne Boleyn, anklaget for forræderi og henrettet sammen med dronningen og fire andre. Historikerne mener at han sammen med de andre var høyst sannsynlig uskyldige.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Weston ble født inn i en meget rik og familie med gode kontakter og han fant raskt en posisjon ved hoffet. Han skal etter sigende ha vært meget attraktiv mann med et rykte som en levde livet lett og var ofte i festlige lag.[trenger referanse] Han var gift, men var ofte utro. Ryktene som gikk på denne tiden ville ha det til at han hadde et hemmelig forhold til Margaret Shelton, som hadde vært elskerinnen til kong Henrik VIII i tiden 1534–1535.[trenger referanse]

Fem hundre år etter hans død oppstod det en historie om at han også skulle ha vært involvert i et homoseksuelt forhold til George Boleyn, vicomte av Rochford, men ingen historikere har funnet indikasjoner på at noen av dem var homofile.

Weston ble henrettet da han var tidlig i tyveårene. Han ble antatt falskt anklaget for å ha vært involvert i utenomekteskapelig forhold til dronning Anne Boleyn. Historikerne mener ganske sikkert at anklagene var fabrikkerte.

Han ble halshugget rett utenfor Tower of London den 17. mai 1536.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oxford Dictionary of National Biography, Oxford Biography Index Number 29121[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Six Degrees of Francis Bacon ID 10012718, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Kindred Britain[Hentet fra Wikidata]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eric Ives: The Life and Death of Anne Boleyn. 2009: Blackwell Publishing.