Fractured

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fractured
Generell informasjon
GenreThriller, psykologisk thrillerfilm
Utgivelsesår2019
NasjonalitetUSA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrad Anderson Rediger dette på Wikidata
ManusAlan B. McElroy Rediger dette på Wikidata
MusikkAnton Sanko Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeSam Worthington, Lily Rabe, Adjoa Andoh, Stephen Tobolowsky Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)2019
11. oktober 2019 (USA, Canada, Storbritannia, Tyskland)[1]
Eksterne lenker

Fractured er en amerikansk thriller fra 2019 regissert av Brad Anderson, etter et manus skrevet av Alan B. McElroy.

Hovedrollene blir spilt av Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky og Lucy Capri. Filmen hadde verdenspremiere under film-festivalen «Fantastic Fest» i Texas den 22. september 2019, og ble sluppet 11. oktober 2019 av Netflix.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ray Monroe kjører hjem sammen med sin kone Joanne og datteren Peri etter et besøk over Thanksgiving hos Joannes foreldre. Ray og Joanne krangler om forholdet deres. I bilen slutter Peris musikk-enhet å fungere, på grunn av tomme batterier. Ray forteller henne at han skal kjøpe noen til henne på den neste bensinstasjonen. Men den ansatte forteller Ray at de bare kan ta kontanter, så Ray lar være å kjøpe batteriene. Han kjøper i sted en brus til Joanne, en kaffe til seg selv to små flasker brennevin. Etter å ha kommet tilbake til bilen, lyver han til Joanne, og påstår at butikken ikke solgte batterier. Samtidig som Ray er distrahert, begynner Peri å vandre mot en øde byggeplass på grunn av en ballong som sitter fast på et armeringsjern. Hun blir truet av en løshund, og Ray kaster en stein for å skremme hunden. Men dette får Peri til å falle ned i et stort hull. Ray faller og slår hodet når han forsøker å redde henne.

Etter å ha reddet Peri fra hullet bestemmer de seg for å sjekke den skadde armen hennes ved et sykehus de passerte ett par mil tidligere. En doktor fastslår at armen hennes er brukket. Joanne går sammen med datteren sin for videre undersøkelser i kjelleren, men Ray sovner i venteområdet. Ray våkner flere timer senere og spør sykehus-personalet om han kan se sin kone og datter nå, men får beskjed om at de ikke har noen oversikt over dem ved sykehuset. De fleste legene som Ray møtte tidligere hadde gått av vakt før han våknet igjen. Den eneste sykepleieren som fremdeles er der påstår at Ray kom dit på egen hånd, og at han ble behandlet for et sår i hodet. Ray blir fortvilet, blir holdt tilbake av sikkerhetsvaktene, får et beroligende middel, og blir låst inne på et værelse. Han stikker av kort tid senere, og får kontakt med to politifolk, som går med på å etterforske situasjonen videre.

Det blir etter hvert oppdaget at Ray var en tidligere alkoholiker, hvis første kone Abby døde sammen med deres ufødte barn for åtte år siden. Når han blir mistenkt for å ha myrdet sin kone og datter, stjeler han en pistol fra en politimann, og låser alle inne på bensinstasjonen før han returnerer til sykehuset. Han når kjelleren, etter å ha kvalt en sikkerhetsvakt til døde. Der oppdager han Peri, som har gått gjennom en organdonasjon som Ray eller Joanne aldri hadde akseptert for henne. Han drar datteren sin ut av operasjonssalen, sammen med en ned-dopet Joanne, og skyter en doktor før de kommer seg unna. Når de kjører bort, avsløres det at familien hans faktisk døde tidligere ved byggeplassen; Peri på grunn av fallet, og Joanne etter at Ray dyttet henne og hodeskallen hennes traff et armeringsjern. Kroppene deres hadde egentlig ligget i bagasjerommet på bilen deres hele tiden. Men alle hendelsene under sykehus-besøket skal ha vært et resultat av at Rays psyke som forsøkte å benekte virkeligheten av det som hadde skjedd. I baksetet ligger en alvorlig syk og, nå bevisstløs, pasient som Ray hadde funnet ved et operasjonsrom på sykehuset.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Sam Worthington som Ray Monroe
  • Lily Rabe som Joanne Monroe
  • Lucy Capri som Peri Monroe
  • Adjoa Andoh som Dr. Jacobs
  • Stephen Tobolowsky som Dr. Berthram
  • Lauren Cochrane som Chilches
  • Shane Dean som Griggs
  • Chris Sigurdson som Dr. Lugado
  • Chad Bruce som Jeff, en sikkerhetsvakt
  • Stephanie Sy som sykepleier Anne
  • Dorothy Carroll som en sekretær
  • Erik Athavale som Dr. Bruce Volk

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, besøkt 15. april 2024[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]