Frøken detektiv – Nancy Drew

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frøken detektiv – Nancy Drew
orig. Nancy Drew
Frøken detektiv – Nancy Drew
Generell informasjon
Utgivelsesår15. juni 2007 (USA)
10. august 2007 (NOR)
Prod.landUSA
Lengde99 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørAndrew Fleming
ProdusentCherylanne Martin
Jerry Weintraub
ManusforfatterAndrew Fleming
Tiffany Paulsen
Foran kamera
MedvirkendeEmma Roberts
Josh Flitter
Max Thieriot
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Frøken detektiv – Nancy Drew er en amerikansk spillefilm lansert i USA 15. juni 2007 og i Norge 10. august samme år. Filmen er løst basert på de populære detektivromanene om tenåringsdetektiven Nancy Drew (Frøken Detektiv) som er skrevet av flere forfattere, alle under pseudonymet Carolyn Keene. Emma Roberts har rollen som Nancy Drew, mens Kay Panabaker spiller George, Amy Bruckner spiller Bess og Max Theriot spiller Ned. Filmen har handling fra Los Angeles, og Andrew Fleming hadde regi.

Handling[rediger | rediger kilde]

Frøken Detektiv (Emma Roberts), eller Nancy Drew som hun egentlig heter, og hennes far (Tate Donovan) leier et hus i Los Angeles, det samme huset der filmstjernen Dehlia Draycott (Laura Harring) ble drept etter at hun forsvant på mystisk vis. Selv om det har foregått et mysterium i huset, forbyr faren hennes henne å stikke nesen sin i saken, og oppfordrer henne til å fokusere på skolen isteden.

Nancy passer ikke inn på skolen, og går raskt tilbake til å løse mysterier. Hun finner ut at Dahlias forsvinning hadde med at hun hadde fått et barn og gitt det bort i en privat adopsjon. Hun finner også ut at Jane Brighton (Rahael Leigh Cook), en alenemor, er Draycotts biologiske datter og enearving ifølge et testamente som siden er forsvunnet. Nancy får en truende telefon som sier at hun skal holde seg unda saken, men tar isteden kontakt med farens forretningspartner Dashiel Biedermeyer (Barry Bostwick), som er advokaten for Draycotts etterlatenskaper.

Jane ankommer Nancys hjem for å fortelle henne at barnet hennes har blitt tatt fra henne av barnevernet. Hun sier at ingen av de påståtte mishandlingsanklagene er sanne, og forteller at etter at Nancy forlot henne sist, kom det en mann på døren hennes og truet henne. Nancy krever at faren tar saken til Jane, og han sier seg enig. Jane flytter inn hos dem. Mens de ser en film med Dahlia Draycott i hovedrollen, skjønner Nancy at Dahlia må ha skjult testamentet sitt i en av tingene på filmsettet. Så snart hun har letet opp testamentet blir hun kidnappet av en av hjelperne til skurken, som har sporet henne opp ved hjelp av GPS-enheten på Nancys mobiltelefon.

Nancy greier å rømme fra skurkene, og finner igjen testamentet, men da hun stikker av havner hun i en kollisjon og må på sykehuset. Faren hennes, sammen med Biedermeyer, ankommer og krever å få vite hva som skjer. Nancy innrømmer å ha stukket nesen sin i mysteriet, og forklarer at hun har funnet Draycotts testamente. Biedermeyer kjører dem hjem slik at han kan signere en forretningsavtale med Nancys far, men på vei hjem skjønner hun at det var Biedermeyer som hadde mest å tape på at Draycotts testamente kommer til rette, og hopper ut av bilen. Biedermeyer og hjelperne hans får henne trengt opp i et hjørne, og skal til å ta livet av henne da gårdseier Leshing (Marshall Bell) slår dem bevisstløs. Testamentet blir returnert til sin rettmessige eier, og de finner også ut at Leshing er Janes far. Jane får tilbake datteren og gjør om Draycotts villa til et hjem for alenemødre, og familien Drew kan reise hjem til River Heights.

Bakgrunn og produksjon[rediger | rediger kilde]

Innspillingen av filmen ble gjort i 2006. På dette tidspunktet hadde ikke Emma Roberts førerkort, og var derfor for ung mens hun kjørte roadsteren i biljaktscenene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]