Forvaltningsfellesskapet Altenberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Basisdata
Stat: Sachsen
Landkreis: Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge
Areal: 109.87 km²
Befolkning: 6 792 (31.12.2008)
Pr.km²: 62 innbyggere/km²
Adresse Platz des Bergmanns 2
01773 Altenberg
Internettside:
Politikk
Forvalter: Thomas Kirsten
Kart

Forvaltningsfellesskapet Altenberg er et forvaltningsfellesskap i Fristaten Sachsen med sete i Altenberg som opprinnelig ble opprettet mellom 10 kommuner i den sørlige delen av Weißeritzkreis, og som fortsatte å eksistere innenfor den sørlige delen av Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge.

Forvaltningsfellesskapet ligger omkring 20 km sør for byen Dippoldiswalde og omkring 50 km sør for Dresden i Osterzgebirge, med Kahleberg som høyeste fjelltopp, 905 meter over havet. Elvene Gimmlitz, Weißeritz og Müglitz har sine utløp innenfor dets geografiske område. Bundesstraße 170 går gjennom forvaltningsfellesskapet og krysser grensen til Tsjekkia i Zinnwald-Georgenfeld.

Åtte av fellesskapets opprinnelige grunnleggende kommuner ble etterhvert innlemmet i Altenberg gjennom kommunesammenslåinger: De fire kommunene Kipsdorf, Oberbärenburg, Schellerhau og Waldbärenburg i 1996, de tre kommunene Bärenfels, Falkenhain og Waldidylle i 1999 og Bärenstein i 2004.

Fellesskapet består idag av de to kommunene Altenberg og Hermsdorf.

Fellesskapet har 6 792 innbyggere (31. desember 2008).

Gruvedrift var i mange århundrer områdets næringsvei, inntil denne ble avviklet i 1991 av økonomiske grunner. Deretter fulgte en større fokus på turisme, rekreasjon og kursteder. Ved siden av byen Geising, er Altenberg sentrum for turisme og vintersport i de østlige Erzgebirge.