Floyd Bennett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Floyd Bennett
Floyd Bennett.jpg
Født25. oktober 1890
USA Warrensburg, New York
Død25. april 1928
Canada Quebec, Canada
Gravlagt Æresgravlunden i Arlington
Beskjeftigelse Pilot
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Medal of Honor

Floyd Bennett (født 25. oktober 1890 i Warrensburg, New York, død 25. april 1928 i Quebec, Canada) var en amerikansk pilot. Sammen med Richard E. Byrd forsøkte han å nå Nordpolen med fly fra Ny-Ålesund i 1925.

Bennett var utdannet bilmekaniker. I 1917 ble han innkalt til tjeneste i den amerikanske marinen hvor han tok flyverutdanning. I 1925 deltok han i Donald B. MacMillans ekspedisjon til Grønland sammen med Richard E. Byrd. Et år senere forsøkte Byrd og Bennett å nå Nordpolen med fly. Den 9. mai 1926 tok flyet til Bennett og Byrd av fra Ny-ÅlesundSvalbard med kurs for Nordpolen. De kom tilbake samme dag. Den korte reisetiden førte til spekulasjoner om de hadde nådd Nordpolen.

Bennett var en av favorittene i forbindelse med Orteigprisen i 1927, en pris på US dollar 25 000 som ble delt ut til den som klarte å fly uten mellomlanding mellom Paris og New York. Bennett skulle fly sammen med Byrd, Bert Acosta og George Noville. Under en prøveflygning 16. april 1927 i en Fokker Trimotor havarerte han og ble alvorlig skadet. Han døde et år senere i Quebec, Canada. For å hedre hans minne døpte Richard E. Byrd flyet til sin sydpolsekspedisjon i 1929 Floyd Bennett.

New Yorks første store flyplass Floyd Bennett Field og den amerikanske marinens jager USS Bennett (DD-473) er oppkalt etter Floyd Bennett.