Floyd Bennett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Floyd Bennett
Floyd Bennett.jpg
Født25. oktober 1890
Warrensburg
Død25. april 1928
Québec
Gravlagt Æresgravlunden i Arlington
Beskjeftigelse Pilot
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Medal of Honor, Aviation Hall of Fame and Museum of New Jersey

Floyd Bennett (født 25. oktober 1890 i Warrensburg, New York, død 25. april 1928 i Quebec, Canada) var en amerikansk pilot. Sammen med Richard E. Byrd forsøkte han å nå Nordpolen med fly fra Ny-Ålesund i 1925.

Bennett var utdannet bilmekaniker. I 1917 ble han innkalt til tjeneste i den amerikanske marinen hvor han tok flyverutdanning. I 1925 deltok han i Donald B. MacMillans ekspedisjon til Grønland sammen med Richard E. Byrd. Et år senere forsøkte Byrd og Bennett å nå Nordpolen med fly. Den 9. mai 1926 tok flyet til Bennett og Byrd av fra Ny-ÅlesundSvalbard med kurs for Nordpolen. De kom tilbake samme dag. Den korte reisetiden førte til spekulasjoner om de hadde nådd Nordpolen.

Bennett var en av favorittene i forbindelse med Orteigprisen i 1927, en pris på US dollar 25 000 som ble delt ut til den som klarte å fly uten mellomlanding mellom Paris og New York. Bennett skulle fly sammen med Byrd, Bert Acosta og George Noville. Under en prøveflygning 16. april 1927 i en Fokker Trimotor havarerte han og ble alvorlig skadet. Han døde et år senere i Quebec, Canada. For å hedre hans minne døpte Richard E. Byrd flyet til sin sydpolsekspedisjon i 1929 Floyd Bennett.

New Yorks første store flyplass Floyd Bennett Field og den amerikanske marinens jager USS Bennett (DD-473) er oppkalt etter Floyd Bennett.