Flådestation Frederikshavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Flådestation Frederikshavn
Basisdata
Aktiv1962
LandDanmark
TypeOrlogsstasjon
NettsideFlådestation Frederikshavn
Operativt oppdrag

Flådestation Frederikshavn (FLS FRH) er en orlogsstasjon i Frederikshavn. Den fungerer i dag som administrativt hovedkvarter og basehavn for 1. Eskadre og garnison for Søværnets Operative Logistiske Støttecenter Frederikshavn (OPLOG FRH), etter at den opphørte som selvstendig myndighet i 2006.

Også enkelte avdelinger fra 2. Eskadre er stasjonert på FLS FRH.

FLS FRH ble innviet den 2. oktober 1962 og har ca. 1 500 ansatte. Den er dermed en av Frederikshavns største arbeidsplasser.

OPLOG FRH[rediger | rediger kilde]

OPLOG FRH er den primære inngangsvinkel til vedlikehold, service, reparasjoner og forsyninger til Søværnets avdelinger og etablissementer i Frederikshavn. OPLOG FRH består av 289 ansatte, både sivilt og militært.

OPLOG FRH er hjemmehørende på Flådestation Frederikshavn og er utstyrt med verksteder av enhver art, således at man hurtig kan reparere utstyr på Søværnets skip, således de til enhver tid fungerer optimalt og er klar til innsettelse. OPLOG FRH har dessuten to lag på hver 30 mann som er klare til å rykke ut hvis det oppstår et støttebehov for danske avdelinger vekk fra en orlogsstasjon eller i utlandet, på en øvelse eller internasjonal operasjon. De to lagene kan medbringe opptil 13 lastebiler med opptil 26 containere med innebyggede verksteder, oppholds- og beboelsområder, kommunikasjonscontainere, kabysse og kjølecontainere alt avhengig av oppgaven.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]